Skriv ut  

Norwegian börjar flyga Bergen – New York

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 december 2013
Nya linjer till Reykjavik och Prag i alla ära, det var den nya linjen till New York som var den stora nyheten i Bergen i går. Det blir en säsongslinje från den 3 maj till 27 september med en avgång i veckan.

Bergen var i fokus i går när Norwegian presenterade nya linjer för kommande sommarsäsong. Prag är en klassisk destination och på Reykjavik tar Norwegian upp konkurrensen med Icelandair. Men det var naturligtvis det faktum att Bergen nästa sommar får en direktlinje till New York som väckte mest uppmärksamhet. I och för sig är det inte första gången som Bergen har transatlantisk trafik. När SAS tog DC 8:an i bruk som långlinjemaskin, var banan på Fornebu för kort så den norska trafiken till USA utgick från flygplatsen Flesland i Bergen. SAS använde också emellanåt Bergen som stop-over för trafik också från Köpenhamn och Stockholm ända fram till Boeing 747-epoken.

- New York-Bergen har varit en efterlängtad flyglinje när nu USA och Bergen kommer att få sin första direktförbindelse på flera decennier,” säger Norwegians vd Björn Kjos.
         
I första skedet blir det en säsongslinje mellan den 3 maj och 27 september. Premiärturen DY7017 går från Bergen den lördagen den 3 maj och första returen från JFK i New York, DY7018 den 9 maj.
         
Med linjen från Bergen gör Norwegian ett första försök med en långlinje från en flygplats vid sidan av de tre skandinaviska huvudstäderna. Det skulle kunna öppna möjligheter för bland andra Göteborg Landvetter som länge arbetat på att få en direktlinje till USA.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Hoppas
Skrivet av Go, 2013-12-23 17:34:17
...nu att Norwegian äntligen startar upp en linje till New York från Landvetter.
Anmäl inlägget
GOT here they come
Skrivet av Saltkammargutten, 2013-12-20 14:07:57
Just det. Från Göteborg till USA och till Beijing eller Shanghai i Kina. GOT behöver något för affärsresenärerna. SAAB, Volvo/Geely, Volvo group, SKF etc behöver dessa linjer. Om någon ska fatta detta är det DY. Säga vad man vill om DY men SK's dagar är snart räknade. I alla fall på longhaul.
Anmäl inlägget
SVG IAH
Skrivet av Saltkammargutten, 2013-12-20 14:04:05
Norwegian ett tips. Lägg in linjen Stavanger till Houston innan SAS eller KLM får för sig detta.
Anmäl inlägget
SAS flög denna linje förr.
Skrivet av Fredrik, 2013-12-20 10:43:28
Med B747-200 om jag minns rätt. Startade väl i Göteborg?
Anmäl inlägget
Sv. Anders1
Skrivet av Janne, 2013-12-20 10:41:09
Flyg med SAS du istället Anders1
Anmäl inlägget
Självklart!
Skrivet av Anders1, 2013-12-20 01:49:08
Äntligen tycks man förstå att det är norrmännen de ska satsa på. För alla andra är det bara en bedrövlig ryanairkopia men norrmännen är stolta över sitt bolag hur bedrövligt det än må vara. Nästa sommar har de säkert även trafik från Stavanger och Trondheim och till fler destinationer. Hoppas vi slipper dem och deras vidriga kundattityd i övriga Skandinavien.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev