Skriv ut  

Flygandet ökar kraftigt från de regionala flygplatserna

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 20 december 2013
Ryanairs neddragningar i Sverige har drabbat minst sju av de regionala flygplatserna. Men trots det, har antalet linjer runt om i landet ökat kraftigt, visar siffror från Svenska Regionala Flygplatser.

Skavsta, Göteborg City, Kalmar, Jönköping – och fler av de regionala flygplatserna runt om i landet fick i veckan en kalldusch när Ryanair i veckan meddelade stora förändringar i flygutbudet i Sverige. I nuläget rör det sig om 16 indragna linjer och det kan bli fler när Ryanair ska ombasera flygplansflottan, invänta leveranser av nya Boeing 737-800 och även ta upp kampen med Alitalia på den italienska hemmamarknaden.

Men den dystra bilden som Ryanairs neddragningar medför stämmer inte.

– Nej, även om vi räknar med Ryanairs närmare tjugotalet indragna linjer så har de svenska regionala flygplatserna haft en fantastisk tillväxt de senaste två åren, säger Peter Larsson, vd i organisationen SRF, Sveriges Regionala Flygplatser som organiserar de flygplatser som inte ägs av Swedavia och som idag presenterar siffror över utbudet.

Våren 2012 kunde man från de 37 regionala flygplatserna i landet nå 137 direktdestinationer. 107 av dessa var då utlandsdestinationer. Nu i december 2013 kan man från samma 37 flygplatser nå 239 direktdestinationer. Andelen utrikeslinjer är nu 190.

– Flera nya direktdestinationer är värda att uppmärksamma. T ex kan man nu flyga direkt mellan Jönköping och Mexiko, mellan Kalmar och Barcelona, mellan Mora och Ängelholm, mellan Norrköping och Azorerna, mellan Skellefteå och London, mellan Torsby och Tallinn, mellan Växjö och Düsseldorf, mellan Örebro och Phuket eller mellan Örnsköldsvik och Split.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nyköping...
Skrivet av undrande, 2013-12-23 21:30:13
Hoppas bara att ADC/HAS visar sig ha lite kraft bakom sina ord... här skulle vi verkligen behöva lite nytt bolagsblod... För allas bästa...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev