Skriv ut  

Malmö Aviation flyger speciallinjer från Umeå

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 27 mars 2014
Sommartrafik till Visby och utrikestrafik till Berlin. Malmö Aviation fortsätter att flyga kortare serier trafik från Umeå till utvalda destinationer.

Visby fanns på Malmö Aviations flygprogram till Umeå redan förra sommaren. Tillsammans med Gotlandsflyg flögs 26 avgångar med mycket god kabinfaktor, 2 000 av de 2 270 producerade stolarna såldes. Därför upprepar Malmö Aviation nu trafiken mellan Gotland och Västerbotten och ökar samtidigt antalet flygningar till 46 och närmare 4 000 stolar under perioden 19 juni och 10 augusti.

– Fjolårets succé gav oss blodad tand och i år har vi förlängt flygperioden och dessutom lagt till en flygdag i veckan. Detta gör att vi hoppas att ännu fler tar chansen att flyga mellan Umeå och Visby, säger Björn Lundberg, kommersiell chef hos Malmö Aviation.

I tillägg till flygningarna till Gotland genomför Malmö Aviation också en kortare serie med direktflygningar från Umeå till Berlin. Det är de goda erfarenheterna från förra årets försök med trafik till Prag som upprepas, denna gång med Berlin Tegel som destination. Två avgångar i veckan under perioden 18 april till 11 maj.

Flygningarna till Berlin och ett antal av flygningarna till Visby sker med Malmö Aviations Avro RJ 100.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev