Skriv ut  

Nordic Aero byter namn till Aviator och växer

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 17 april 2014
Aviator, där bland andra Nordic Aero ingår, byter nu namn till just Aviator. Samtidigt har företaget köpt fyra verksamheter från Swissport i England och Finland. Det gör företaget till nordens största självständiga företag inom ground handling.

Aviator
Aviator

Det är fyra år sedan som Aviator började växa på den svenska flygmarknaden och har idag verksamhet på 21 flygplatser i Norden. Trots att huvudkontoret ligger i Stockholm är företaget tämligen okänt till namnet.

– Vi har ju behållit de olika varumärkena bland annat Nordic Aero, Röros Flyservice och Novia men från och med i maj försvinner de och ersätts med det heltäckande Aviator, säger Paul Synnott, koncernchef i Aviator till Flygtorget.

Nordic Aero
Nordic Aero byter namn till Aviator

I dagarna har Aviator också avtalat att förvärva fyra marktjänstverksamheter från Swissport International. Dels de tre tidigare Servisair-verksamheterna på London Gatwick och flygplatsen i Newcastle, dels verksamheten på Helsinki-Vantaa i Finland. Dessutom har Aviator avtalat om att köpa Swissports verksamhet på Birminghams flygplats. Swissport säljer verksamheten på de fyra flygplatserna för att få ett godkännande i EU att slutföra de pågående förhandlingarna om ett köp av Servisair.

- Vi har haft ambition att växa utanför Norden även om affären i Storbritannien kom lite tidigare än vi räknat med. I Skandinavien är vi den största självständiga leverantören av ground handling och har verksamhet på 21 flygplatser, bland annat sex i Sverige: Arlanda, Malmö, Landvetter, Luleå, Umeå och Visby.

I och med steget in på den brittiska flygplatsmarknaden utökas antalet flygbolag och sträcker sig nu över hela linjen, från lågkostnadsbolag som Ryanair och Norwegian till Qatar, Emirates och Turkish.

Med de nya verksamheterna ökar Aviators nuvarande personalstyrka på 2 900 anställda med ytterligare 600 anställda i Storbritannien och 300 anställda i Finland. Integrationen in i Aviator av de finska och brittiska verksamheterna kommer starta så fort förvärven har blivit godkända av EU-kommissionen.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Från lillebror till storebror.
Skrivet av Speedbird777 Charlie , 2014-04-18 13:30:56
Med hjälp utav Nordic Aero på Arlanda som är erkänt ett bra bolag med otroligt bra personal och en modern trimmad organsation som sätter en hög standard och lite av en spjutspets inom aviator gruppen så välkomnar jag och mina kollegor samt nya och befintliga kunder inom Aviator ett stort Grattis och välkomnande av dem nya stationerna i England resp. Findland till en framgångssaga som bara siktar framåt.
Anmäl inlägget
Ryan
Skrivet av Ryan, 2014-04-17 09:23:28
Ryan på översta bilden ju ;)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev