Skriv ut  

Razzia mot Widerøe

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 18 juni 2014
EFTA:s övervakningsorgan ESA gjorde i går morse en gryningsräd mot Widerøes huvudkontor i Oslo. Misstankar om brott mot konkurrenslagstiftningen ligger bakom räden.

Det kan handla om konkurrensbegränsande verksamhet eller missbruk av dominerande ställning, men exakt varför frihandelsorganisationen EFTA gjort ett tillslag mot Widerøes huvudkontor i Oslo är inte känt.

Det var i går morse som ESA, en kontrollmyndighet inom EFTA slog till mot flygbolagets kontor i både Oslo och Bodö. Flygbolaget har inte motsatt sig den flygande inspektionen utan samarbetar med myndigheten som också vill tona ner dramatiken i det hela.

– Även om ESA genomför kontrollbesök betyder det inte att företaget gjort sig skyldigt till konkurrensbegränsande åtgärder. Kontrollen föregriper inte heller utfallet av själva undersökningen”, skriver ESA:s direktör Per Andreas Björgan på ESA i ett pressmeddelande.

Widerøe är idag ett fristående flygbolag sedan SAS sålde merparten av sitt ägande som en del i den ekonomiska rekonstruktionen. Widerøe är specialiserade på kortbandetrafiken i de ofta svårtillgängliga delarna av det norska kustlandskapet. I stort sett arbetar flygbolaget utan konkurrens på ett stort antal inrikeslinjer i Norge och det kan vara det som gjort att ESA nu vill se närmare på verksamheten.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev