Skriv ut  

Finnair börjar flyga till Miami

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 23 september 2014
Tre avgångar i veckan mellan Helsingfors och Miami. Finnair satsar på en linje västerut tillsammans med samarbetspartnerna BA, AA och Iberia. Det ger möjligheter att kombinera biljetten med de tre andra flygbolagen.

Långlinjeflygningar västerut tillhör ovanligheterna i Finnairs linjenät. New York naturligtvis och en del säsongstrafik till Kanada. Men nu återvänder flygbolaget till Florida med en vinterlinje mellan Helsingfors och Miami. Inledningsvis blir det en Airbus A340 två gånger i veckan när trafiken drar igång den 16 december och det utökas till tre rotationer i veckan ett stycke in på nyåret fram till säsongsslut den 21 mars. Flygtiden är 11 timmar västerut och knappt 10 timmar österut.

Som vanligt finns det anslutningsmöjligheter från Sverige, antingen med Flybe Nordic från Bromma eller Finnair från Arlanda. Det blir dock morgontidiga avgångar från Stockholm, Miamiflighten AY007 startar från Helsinki Vantaa Airport redan 09.50 på morgonen.

Trafiken till Miami ingår i det samarbete över Atlanten som Finnair har med British Airways, American Airlines och Iberia inom One World. Det innebär att det går att plocka ihop en flygbiljett efter egna önskemål. Till exempel direkt från Helsingfors till Miami men en hemresa som går via New York, London eller Madrid.

- Flygningar till Miami med codeshare-partners har alltid varit populär, säger Finnairs vd Pekka Vauramo.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

HEL
Skrivet av skipper, 2014-09-27 09:20:26
Officiella namnet är Helsinki airport.
Anmäl inlägget
HEL
Skrivet av Markus, 2014-09-25 14:14:51
Ursula: Det stämmer att det officiella namnet är Helsinki Vantaa Airport. Jag kommer själv från Finland och känner till vilka namn/benämningar som gäller för HEL. Den gemene finländaren pratar inte om Helsinki Vantaa Airport utan man säger antingen Helsinki-Vantaa eller Helsingfors-Vanda beroende på vilket språk man pratar. Varför jag tog upp det i mitt inlägg är att här på Flygtorget har man inte förstått att många finländska städer har svenska benämningar. Detsamma gäller för HEL.
Anmäl inlägget
HEL
Skrivet av Ursula, 2014-09-24 21:03:36
Officiella namnet är Helsinki Vantaa Airport. Inte Helsingfors-Vanda. Dom har bytt namn förra året. Källa Finavia.
Anmäl inlägget
AY flugit till MIA förut
Skrivet av Markus, 2014-09-24 11:05:21
Finnair har i flera år flugit till Miami i form av säsongstrafik under vinterhalvåren, så det här är inte någon jättenyhet.
Och fortsättningsvis envisas Anders Carlsson med att använda den engelska benämningen på Helsingfors flygplats. På svenska heter det Helsingfors-Vanda.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev