Skriv ut  

Golden Air flyger två utrikeslinjer

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 januari 2015
Trollhättan/Vänersborgs flygplats får två utrikesavgångar när Golden Air gör ett försök med trafik till utlandet.

Flera av de lokala flygbolagen inom Sverigeflyg har testat närproducerade utrikeslinjer, alltså en kortare serie flygningar till någon europeisk huvudstad. Bland annat har Flysmaland och Blekingeflyg flugit linjer från Växjö och Ronneby till bland annat Prag. Även storasyster Malmö Aviation genomför regelbundet trafik från Umeå till Europa.

Just Prag är en av de två destinationer som Golden Air nu lagt in i tidtabellen med en flygning under Valborg.

- Vi gick ut till dels våra resenärer ombord, dels människor här i regionen om var de ville flyga och Prag och Budapest toppade listan. Därför gör vi nu en test med en flygning till båda destinationerna, säger Anna Nilsson på Golden Air till Flygtorget.

De båda flygningarna ska genomföras med en SAAB 2000 med 50 stolar ombord. Eftersom det handlar om weekendcharter från torsdag till söndag kommer maskinerna att övernatta ute på respektive flygplats då de inte används i linjetrafiken under helgen.

Nyheten om de kommande flygningarna spred sig snabbt och redan nu är närmare hälften av platserna bokade.

- Det finns en allt ökande efterfrågan på charterflygningar utomlands också från de mindre flygplatserna. De stora arrangörerna har ju regelbundet trafik från regionala flygplatser och det faktum att man nu kan flyga från sin egen flygplats ligger bakom de positiva reaktionerna.

Trollhättan/Vänersborg flygplats har i princip enbart linjetrafik till Stockholm på flygprogrammet. Under årens lopp har det funnits linjer till Åbo och Köpenhamn men de har inte varit kommersiellt lönsamma. Den relativt korta banan, 1710 meter, minskar också möjligheterna för någon större charterproduktion. Trots det ökade genomnströmningen på flygplatsen förra året med 4 procent och slutade på 44 500 resenärer.

- Vi är ju medvetna om vårt läge när det gäller flygtrafik, mellan Rygge i Norge och Landvetter och Göteborg City. Visar det sig att det här fungerar bra kan det bli tal om fler avgångar.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Engångslinje?
Skrivet av Ludde, 2015-01-08 17:10:35
Kul att de provar, kommer säkert gå att fylla några fler turer. Men inte kan en tur kallas för en linje? :)
Anmäl inlägget
BMA -LCY
Skrivet av Fred, 2015-01-08 15:58:47
Tänk om något bolag igen kunde få till en linje Bromma - London City Airport :-)
Anmäl inlägget
Interkontinentalt?
Skrivet av Faxe, 2015-01-08 11:21:19
"Då undrar man i vilken världsdel Umeå och övriga Sverige ligger."
Det skall jag förklara för dig. Sverige som det kallades förr har upphört att existera som land, Sverige heter idag Absurdistan. Inget av det gamla Sveriges grannländer vill kännas vid det nya landet där demokrati och yttrandefrihet gått förlorat, så Absurdistan har även blivit en egen världsdel. Så det är helt rätt skrivet i artikeln: från Umeå (som ligger i Absurdistan) till Europa.
Anmäl inlägget
Interkontinentalt?
Skrivet av Fxh, 2015-01-08 11:00:38
"från Umeå till Europa." Då undrar man i vilken världsdel Umeå och övriga Sverige ligger.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev