Skriv ut  

Dubai större än Heathrow

Notiser, Anders Carlsson, den 29 januari 2015
Heathrow har länge varit den flygplats i världen som hanterat flesta internationella passagerare. Men inte nu längre sedan Dubai räknat samman drygt 70 miljoner passagerare förra året.

Dubai International Airport
Dubai International Airport

Svartvita pressbilder från 1970-talet visar en beskedlig, fyrkantig terminal omgiven av ökensand. Idag är framtoningen helt annorlunda med prisbelönt arkitektur och framför allt, fler internationella passagerare än någon annan flygplats i världen.

När siffrorna för förra året räknats samman visar de att Dubai International har passerat 70 miljoner passagerare, 70 475 636, det är sex procent upp jämfört med året innan. Därmed hamnar den tidigare världsettan Heathrow på andra plats med sina 68,1 miljoner pax. Det är ett glapp som mycket väl kan komma att öka eftersom Heathrow idag utnyttjas till 98 procent av flygplatsens totala kapacitet.

I Dubai stoppar dock inte ambitionerna i och med förstaplaceringen.

- Målet är att göra Dubai till ett globalt centrum för flygvärlden, säger  Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, ordförande för Dubai Airports.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

LHR:s kapacitet
Skrivet av Markus, 2015-01-29 13:05:36
LHR har ett stort problem och det är bankapaciteten. Överhuvudtaget gäller det för stor-London att det behövs en ny stor flygplats eller en rejäl utbyggnad av LHR alt LGW.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev