Skriv ut  

Strejken i SAS kan fortsätta

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 3 mars 2015
Strejken i SAS är över men kan komma att återuppstå i Cimber, kärnan i hela konflikten. Det menar det danska kabinfacket.

Den danska kabinpersonalen återgick till arbetet vid lunchtid igår. I princip samtliga 1 400 kabinanställda i Köpenhamn följde dels rekommendationen från den danska Arbetsdomstolen, dels kravet från flygbolagets ledning.

- Det gör att vi nu kan börja återskapa flygtrafiken och det mesta ska kunna vara igång i morgon även om det kan bli en del mindre störningar, säger Malin Selander, presschef på SAS till Flygtorget.

Sammanlagt har närmare 200 av SAS flygningar ställts in de senaste dagarna men Stockholm har varit förskonad och bara två rotationer, båda till Köpenhamn har ställts in under söndag och måndag.

Det danska kabinfacket CAU, Cabin Attendants Union, har dock flaggat för att konflikten kan återupptas nu när de 147 i kabinpersonalen har flyttats över till Cimber. Det är då ett annat flygbolag och enligt facket innebär det en möjlighet att återuppta strejken eftersom den, i motsats till den som pågått nu, är laglig.

- Det tror jag inte. Men framför allt undrar jag varför det ska bli en ny strejk. Vi har varit väldigt tydliga med att personalen får samma villkor i Cimber som de har i SAS idag.

Flygtorget har sökt företrädare för CAU för en kommentar.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Överföring av näringsverksamhet
Skrivet av Mr €, 2015-03-03 15:02:53
Enligt svenska regler har de samma villkor i ett år, sedan kan de organisera om som de vill och erbjuda tjänster med i princip godtyckla löner
Anmäl inlägget
Strejkar sönder sitt jobb
Skrivet av Matte, 2015-03-03 10:16:52
Danskarna håller på att strejka SAS in i graven.
Ju mer de strejkar ju mer förlorar företaget och färre litar på att boka biljetter med SAS.
Bättre att ha ett jobb att gå till än att bli av med jobbet p.g.a att det går i konkurs.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev