Skriv ut  

Flygstrejken: slutsålt på flera linjer

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 mars 2015
Norwegians samtliga inrikeslinjer i Sverige, Norge och Danmark är inställda på grund av strejken. Det har ökat bokningstrycket hos både SAS och Malmö Aviation.

Norwegian flyger fem svenska inrikeslinjer, från Arlanda till Kiruna, Luleå, Umeå, Malmö och Göteborg. På samtliga de destinationerna konkurrerar SAS om resenärerna och när Norwegians maskiner står på marken har det ökat trycket på SAS.

– Vi är i det närmaste fullbokade och vi ser en tydlig koppling till strejken. Det finns platser kvar om man kan vara flexibel med avgångstiderna men bokningstrycket är högt, säger SAS presschef Malin Selander till Flygtorget.

Luleå, Umeå, Göteborg och Malmö tillhör de stora inrikesdestinationerna i Sverige och båda flygbolagen har många avgångar och hög kapacitet. SAS flyger idag med alla tre versionerna av Boeing 737 på linjerna och det kan bli aktuellt att gå upp till den största B737-800 om efterfrågan slår i taket.

– Vi disponerar hela tiden flottan efter bokningsläget och sätter in de maskiner som passar. Just nu är alla våra flygplan i luften så vi gör vad vi kan.

Med en fortsatt hög efterfrågan kan det bli aktuellt att sätta in fler avgångar på några av de största destinationerna. Däremot går det i dagsläget inte att frigöra någon A320 eller A321 eftersom de flyger i linjenätet från Köpenhamn.

Även Malmö Aviation, som flyger parallellt med Norwegian på Umeå, Malmö och Göteborg, märker av en ökad efterfrågan på biljetter. Susanne Dahlberg är kommersiell chef på Malmö Aviation:

– Ja vi har märkt det och jag tror att det kommer att öka om det visar sig att konflikten blir långvarig. Vi utvärderar situationen hela tiden och är beredda på att sätta in mer kapacitet, fler avgångar om det visar sig behövas.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev