Skriv ut  

Liten ljusning i flygstrejken

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 mars 2015
Förhandlingarna mellan Norwegian och fackförbundet Parat har fortsatt hela dagen. Enligt de senaste uppgifterna har flygbolaget erbjudit piloterna en närmare anknytning till moderbolaget.

Fortfarande står merparten av Norwegians inrikesflygningar i de tre skandinaviska länderna stilla. En del är ersatta med inhyrd trafik.

En liten ljusning har visat sig på söndag eftermiddag när Norwegian meddelat att de kan tänka sig att piloterna kan få en närmare anknytning till moderbolaget Norwegian och inte vara hänvisade till dotterbolaget Norwegian Air Norge. Just tillhörigheten har varit den stora stötestenen i förhandlingarna. Flygbolaget vill dock inte ge några detaljer om vad erbjudandet innebär.

Fortsätter strejken kan det innebära att ett flertal sympatiåtgärder bland markpersonal och andra servicefunktioner runt flygningarna träder i kraft. Det kommer i så fall att sätta än hårdare press på parterna att komma fram till en lösning på konflikten.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Re Hmmmmmm
Skrivet av Trollet, 2015-03-09 23:56:39
Ja tack det ska jag fortsätta med, har flugit Aeroflot ett antal gånger, med deras B777 och A320 och upplevde inget märkligt då. Att sitta i deras cockpit jämfört med Norweigan cockpit, vad är skillnaden menar du??
Deras västerländska flygplan är Bahamas registrerade och håller en hög klass, alldeles jämförbart med västerländska operatörers. Piloterna är tränade på samma sätt som motsvarande västerländska som flyger samma maskiner, så, vad borde jag upptäcka i deras cockpit menar du?
Anmäl inlägget
Lyxstrejk?
Skrivet av Robert, 2015-03-09 22:01:47
Hej alla!
Jobbar som pilot på Norwegian.
Många missuppfattar att vi skulle strejka för högre lön. Det är FEL
Strejken gäller rätten att vara anställd hos bolaget du jobbar för. Utan den tryggheten tystnar flygsäkerhetsarbetet därför att anställda blir rädda att anmäla saker på grund av risken att förlora sina jobb.
Vi strejkar även för er skull och att ni som idag jobbar under dåliga förhållanden i branschen ska kunna få det bättre i framtiden.
Vänliga hälsningar, R
Anmäl inlägget
Trollet!??
Skrivet av Hmmmm, 2015-03-09 09:20:33
Med tanke på din(Trollet) åsikt tycker jag du borde köpa biljetter med ryska bolag hädanefter. Fråga om du kan sitta i cockpit under flygningen. Därefter kanske du vill att piloter här hemma ska ha bra betalt.......
Anmäl inlägget
Lyxstrejk är rätta benämningen!
Skrivet av Trollet, 2015-03-08 23:26:57
Det bästa vore om man konkursade bolaget och började om med ett nytt bolag. Flygplanen finns och hungriga piloter med B737 typerating i överflöd, tillgång och efterfrågan skulle få bestämma lönenivån.
Anmäl inlägget
Nä, inget resultat!
Skrivet av 24/7, 2015-03-08 19:22:13
Enligt E24.no var budet från Norwegian inte värt pappret det var skrivet på... I början av budet lät det hyfsat, men ju längre ner på pappret de kom desto mer förbehåll var det... F
Anmäl inlägget
Heja Norge
Skrivet av Rune, 2015-03-08 18:56:10
Det ser ut som NPU tar hem det här!
Hade inte hänt i Sverige! Och lång näsa till alla troll här som pratat om lyxstrejk och att man inte borde strejka av olika anledningar. Förtidigt att gratulera NPU, men Kjos är hårt pressad av situationen och de sympatiåtgärder som kommer i veckan. Lösning i kväll eller morgon!?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev