Skriv ut  

Flera nya linjer till Visby i sommar

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 10 mars 2015
Flygtrafiken till Visby fortsätter att växa. I år blir det flera nya destinationer och direktlinjer till städer som tidigare inte haft trafik till Gotland.

Visby är en av de största inrikesdestinationerna under sommaren och särskilt under Almedalsveckan. Den första veckan i juli är Visby en av de mest trafikerade flygplatserna i landet med en bra bit över 20 000 passagerare och det är dessutom en trafikintensitet som ökar för varje år. Trots ett ökande antal linjer från städer som normalt inte har trafik på Gotland, räcker kapaciteten inte till. Bland annat är det bristen på hotellrum som gör att många väljer att flyga till Visby över dagen.

Det innebär att ett flertal städer i landet som inte tidigare haft flygförbindelser på tvären i Sverige nu får en direkt förbindelse till Visby. I nuläget har två flygbolag meddelat att de startar säsongslinjer under Almedalsveckan: Nextjet och Almedalsflyget.

Almedalsflyget är en researrangör som förra året hyrde in SAAB’s eget flygbolag för att flyga från Linköping till Visby. I år utökar men trafiken med en linje också från Västerås. Från Västerås sätts en SAAB 340 in medan det är en SAAB 2000 som flyger från Linköping.

Nextjet bygger vidare på satsningen från tidigare i vår då antalet frekvenser ökade på Karlstad och Jönköping. I sin tur har det inneburit att Nextjet baserat två SAAB 340 i både Karlstad och Jönköping. De ger kapacitet att flyga sommartrafiken till Visby.

– Flyget till Almedalen blir till tack vare att Nextjet nu har två plan stationerade i Karlstad, för att klara av dubbelturerna till Arlanda morgon och kväll, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

Trafikprogrammet för Visby i sommar är långt ifrån klart men vid sidan av åretruntbolagen SAS, Nextjet och Braathens Regional brukar även Norwegian, Malmö Aviation, Flybe och Widerøe vara synliga på plattan under somrarna.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

NRK-VBY
Skrivet av Karl, 2015-03-11 17:26:40
Norrköping gjorde stor succé med Gotlandsflyg 2014.
I år är det 3 avgångar i veckan under sju veckor från 25/6.
En Saab 2000 flög 2014.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev