Skriv ut  

SAS bygger ut loungen på Landvetter

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 april 2015
I mitten av juni ska SAS nya lounge på Landvetter stå klar. Då har dagens 290 kvadratmeter ökat till 415 samtidigt som SAS avgångar flyttar närmare.

Landvetter
Landvetter

SAS lounge på Landvetter ligger idag ungefär mitt på terminalen, i en glasad utbyggnad som sträcker sig en bit ut på plattan. Samtidigt går de flesta av flygbolagets inrikesavgångar från gaterna, 12,13,14 längst bort i byggnaden. Som ett led i utbyggnaden av loungen ska de flyttas till gate 17, vilket är betydligt närmare både den och säkerhetskontrollen.

Om- och tillbyggnaden av SAS lounge börjar i april och ska enligt planerna vara klar i mitten av juni. Då har dagens lounge på 290 kvadratmeter vuxit till 415 kvadrat. Där kommer då att finnas, vid sidan av själva loungeytan, även tillgång till mer privata arbetsrum som möjliggör för möten eller ostört arbete och runt om i loungen finns som alltid gott om eluttag, laddstationer och Wifi. I tillägg kommer SAS erbjuda en möjlighet till Travel Service i loungen via ett självbetjäningsområde där kunderna till exempel kan boka om sina biljetter. SAS öppnar också en dedikerad lekyta för deras yngsta loungebesökare, ett Kids Corner.

Senare i år kommer SAS även att uppgradera incheckningsområdet genom att etablera en tydlig SAS Service Point. Det betyder att SAS kunder kommer mötas av ett tydligt och mer dedikerat SAS-område när de kliver in på Landvetter där de kan ta del av incheckningsmöjligheter, service och olika erbjudanden. SAS har därmed snart fyra Service Points etablerade i Skandinavien; Göteborg och Malmö i Sverige och Bergen och Oslo i Norge.

– Göteborg är en viktig destination för oss. En uppgraderad lounge som erbjuder alla nödvändigheter och som dessutom ligger nära både säkerhetskontroller och gater gör att våra kunder får en mer effektiv resa när de reser med oss, säger Stephanie Smitt Lindberg, chef för affärs- och produktutveckling på SAS.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lounge
Skrivet av Glenn , 2015-04-08 15:23:43
Låter som om det är gamla 7/elevens lokaler dom tar i anspråk!
Anmäl inlägget
.
Skrivet av ., 2015-04-08 06:49:14
Från och med i vintras får alla inrikespassagerare även gå genom utrikeskontrollen...
Anmäl inlägget
Got för litet
Skrivet av Hepp, 2015-04-07 20:55:28
Kommer man ta av befintlig yta eller bygger man ut?
Landvetter känns ganska crowded under peakhour och snart är det dax för en rejäl utbyggnad och fler gater.
Anmäl inlägget
Närmare för Plus och SAS Guld/Diamond
Skrivet av Olle, 2015-04-07 19:09:18
Alla SAS prioriterade kunder får gå på Fasttrack på utrikes, även om de har en inrikesbiljett...
Anmäl inlägget
Hur närmre?
Skrivet av GOT, 2015-04-07 17:28:37
Hur kan det komma närmre säkerhetskontrollen när man måste gå ända bort till gamla inrikes för att gå genom security? Har blivit avvist flera gånger vid utrikes security med inrikesbiljett.
Anmäl inlägget
Bra!
Skrivet av Oskar, 2015-04-07 12:04:12
Jättekul att de satsar, nu väntar vi också på utbyggnaden av Arlandas lounge och nya konceptet med café-lounger :)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev