Skriv ut  

Ny långlinje med Norwegian

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 april 2015
Norwegian bygger vidare med nya linjer från basen på Gatwick.

787 Norwegian
787 Norwegian

Enligt planerna skulle Norwegian ha presenterat nya långlinjer från Skandinavien redan för någon vecka sedan. Men med hänsyn till haveriet med Germanwings i franska alperna, har den presentationen skjutits fram. Av allt att döma kommer den att visa ett fortsatt fokus på USA, det är där som marknaden fortsätter att växa, trots en allt högre dollarkurs.

Det visar också den nya linjen från Köpenhamn till Orlando i Florida som premiärflögs i veckan. Den följdes i dagarna av ytterligare en linje till Orlando, från Gatwick, en bas där Norwegian satsar allt mer, både med intercont och feedertrafik från Europeiska destinationer. Orlando finns även med i linjenätet från Oslo.

– England är en viktig marknad för oss och därför är vi glada över att nu kunna erbjuda ytterligare en långlinjedestination mellan London Gatwick och USA, säger Thomas Ramdahl, Kommersiell Direktör på Norwegian.

Sträckan mellan London Gatwick och Orlando flygs inledningsvis en gång i veckan, på lördagar. Den linjen kompletterar de destinationer som redan har lanserats från London: New York, Los Angeles och Fort Lauderdale.

Den nya linjen ökar trycket på Norwegians flotta av Dreamliners. Idag finns sju maskiner i trafik och 2015 är ett mellanår med bara en ny B787-8. Från 2016 dras leveranstakten upp och 2018 ska flottan bestå av 17 Boeing 787-8 och 787-9. Från 2016 och 2017 kommer sedan de första A320neo och B737MAX8, maskiner som enligt vissa uppgifter kan komma att användas på smalare långlinjer, till exempel från Göteborg, Stavanger och Trondheim. 



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Intressesfär
Skrivet av Dr.Watson, 2015-04-08 01:20:00
Finns väl lika lite intresse för denna nyhet som när Small Planet etablerar linjer från samma land?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev