Skriv ut  

SAS drabbas när franska flygledare fortsätter att strejka

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 9 april 2015
Det blir fortsatt kaos i det europeiska luftrummet under torsdagen. De flesta europeiska flygbolag med trafik till och förbi Frankrike påverkas när de franska flygledarna fortsätter sin strejk och SAS ställer in cirka tio flygningar.

Flygledartorn Frankrike
Flygledartorn Frankrike

Det är arbetsförhållandena, pensionsåldern och arbetet på att skapa Single Sky i Europa som upprört de franska flygledarna. En två dagar lång strejk under onsdag och torsdag följs eventuellt av ytterligare en strejk den 2 maj. Därmed lamslås inte bara trafiken till och från Frankrike utan även den som flyger över det luftrum som franska flygledare kontrollerar.

Det har därför kommit hård kritik från både flygbolag och flygmyndigheter som menar att de franska flygledarna inte kan sätta käppar i hjulet för Single Sky. Den reformen ska förbättra säkerheten i det kaotiska europeiska luftrummet, förenkla flygvägarna och spara bränsle och kostnader för flygbolagen.

De skandinaviska flygbolagen klarade sig någorlunda under onsdagen men idag torsdag blir effekterna värre. De franska flygmyndigheterna har bett de europeiska flygbolagen att ställa in upp mot varannan flygning som berör franskt luftrum. Air France räknar med att kunna flyga långlinjeprogrammet under dagen men stora delar av den europeiska trafiken kommer att ställas in och flygbolaget har bett passagerare att vänta med att resa till fredag.

Även SAS drabbades under onsdagen av inställda flygningar till Paris och under torsdagen blir ett tiotal flygningar inställda, bland annat Stockholm – Nice och Stockholm – Paris CDG.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

SAS?
Skrivet av Rune, 2015-04-09 19:56:43
Trodde alla som flyger över Frankrike drabbades!

Ha ha ha
Anmäl inlägget
08-09 april, 16-18 april, 29 april-02 maj
Skrivet av Anders, 2015-04-09 09:42:32
http://www.sncta.fr/category/actualites/greve-avril-mai-2015/
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev