Skriv ut  

SAS går på offensiven med nya linjen till Hong Kong

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 11 september 2015
Ett offensivt drag och ett första steg i satsningen på ett utökat långlinjeprogram. SAS nya linje Stockholm – Hong Kong är efterlängtad också på Arlanda.

SAS 330 Arlanda
SAS Airbus A330 på väg till Hong Kong

Det blev LN-RKO, Sigrid Viking, som fick det hedersamma uppdraget att flyga den första rotationen från Stockholm till Hong Kong igår den 10 september. Maskinen kom in till Arlanda dagen innan från Chicago och SAS nya linje SK963/964 ska vara slingad ihop med rutten till Chicago, SK945/946. I och med premiärflygningen från gate F69 på Arlanda är den slingan igång.

– Idag skriver vi ett nytt kapitel i SAS historia och börjar nu spela offensivt. Linjen till Hong Kong är ett första steg i en bred satsning på långlinjerna, sa Rickard Gustafson, vd och koncernchef i SAS innan han klippte bandet.

Den nya linjen är en stor investering. Rickard Gustafson liknade det med ett företag som bygger en ny fabrik och tidigare har siffran en miljard nämnts som kostnad för en ny intercont-linje.

– Det innebär att vi måste vara försiktiga men vi har stämt av vårt premiärdatum med den kinesiska månkalendern. Det visade sig att den 10 september är en fantastisk dag för att starta nya affärer.

Den nya linje är viktig också för Arlanda som nu får ytterligare en reguljär nonstoplinje till Asien. Den blir ytterligare en byggsten i ambitionen på att senast 2020 vara den största flygplatsen i Skandinavien.

– Äntligen, skulle jag säga. Vi har länge sett en potential och ett underlag för en linje till Hong Kong och förhandlar kontinuerligt med olika flygbolag. Därför är det extra roligt att det är vår största kund här på Arlanda som nu startar trafiken. För oss är det också intressant med de resenärer som flyger in från Asien och där Arlanda får rollen som hub för resor vidare ut i Europa, säger Torborg Chetkovich, vd på Swedavia.

SK 963 går från Arlanda på måndagar, torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Avgångstid kl 15:00 med ankomst i Hongkong kl 7:20 lokal tid.

SK 964 går från Hong Kong på måndagar, tisdagar, fredagar, lördagar och söndagar. Avgångstid kl 9:05 lokal tid med ankomst på Arlanda kl 14:35.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sv till ARN Hub
Skrivet av Frans, 2015-09-14 15:32:09
Önskar och önskar... I många fall är det nog den snabbaste vägen. Det räcker troligen som orsak till att flyga via Arn.
Anmäl inlägget
Sv till ARN hub
Skrivet av Frans, 2015-09-14 15:28:21
Önskar och önskar... I många fall är det nog den snabbaste vägen. Det räcker troligen som anledning.
Anmäl inlägget
ARN Hub
Skrivet av Kojo, 2015-09-13 15:27:36
Arlanda som hub för resor vidare ut i Europa. Ja, tjena! Hur många är i HKG och skall till Spanien, Framkrike, Tyskland eller vart som helst, som önskar flyga via ARN...
Anmäl inlägget
Go!
Skrivet av To, 2015-09-11 18:50:11
Go SAS! Super kul! Skandinaviens bästa flygbolag!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev