Skriv ut  

SAS bonuskort i budgivning på Tradera

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 oktober 2015
En guldmedlem i Eurobonus kan ge bort ett silverkort. Det är en extra förmån för de som når guldnivån. Nu visar det sig att sådana gratiskort säljs på nätet vilket inte är tillåtet.

Eurobonus fortsätter att växa, bara under det senaste halvåret har antalet innehavare av kort i olika valörer vuxit från tre till fyra miljoner. SAS räknar med att det om två år ska finnas fem miljoner medlemmar i Eurobonussystemet.

En orsak till den snabba tillväxten är att kraven för att klättra uppåt i hierarkin har minskat. När den nya högsta nivån Diamant infördes den 1 april 2014, blev det samtidigt lättare att uppnå silver- och guldstatus. Hur fördelningen bland de olika nivåerna ser ut är inget som SAS offentliggör, men i samband med att diamantnivån infördes beräknade man att cirka 15 000 resenärer kvalificerade sig dit medan 80 000 skulle ha guld och 415 000 silver. I takt med tillväxten har även de siffrorna ändrats.

En del i ökningen av antalet silverkort är det faktum att en guldinnehavare får ge bort ett silverkort. Det skulle alltså tyda på att det idag finns närmare 100 000 personer som har silver utan att själva uppnått den nivån.

Kanske har de köpt sitt silverkort på nätet.

Det visar sig nu att guldmedlemmar säljer sina fria silverkort på bland annat Tradera. Ett av de bud som ligger ute och som Flygtorget tagit del av presenteras med en utförlig beskrivning av de förmåner som kortet ger. Som orsak till försäljningen uppges att eftersom ”ingen av mina vänner har haft någon nytta av det så låter jag därför den som är intresserad lägga ett bud”. Hugade spekulanter kan nu delta i budgivningen som började på 100 kronor och som i skrivande stund ligger på 450 kronor.

Det är ett tilltag som strider mot de regler som SAS satt upp för korten. Att de pengar som försäljningen inbringar ska skänkas till välgörenhet spelar ingen roll, säger Henrik Edström, pressansvarig på SAS i Stockholm.

– Det är inte tillåtet att sälja sitt give-away-card vidare. Då riskerar men att bli av med sitt medlemskap. Vi kommer naturligtvis att ta kontakt med de som auktionerar ut sina kort på nätet.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Där ryker pengarna snart...
Skrivet av Polisen knackar på snart:-), 2015-10-10 18:14:34
http://www.tradera.com/item/251406/241969150/personligt-guldkort-sas-och-star-alliance-1-ar-fast-track-och-lounger
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev