Skriv ut  

Delta lämnar flygbolagens lobbygrupp

Notiser, Anders Carlsson, den 29 oktober 2015
Det blir en spricka i A4A, Airlines for America, den grupp där bland annat de fyra stora amerikanska flygbolagen ingår och som bland annat attackerat flygbolagen i mellanöstern. Delta lämnar gruppen vilket försvagar kraften i lobbyarbetet mot myndigheter och politiker.

Gruppen kallar sig A4A, en förkortning för Airlines for America. Med 11 flygbolag med är det en stark lobbygrupp som föra flygbranschens talan mot politiker och myndigheter, bland annat i fråga om skatter och konkurrensutsättningen av flygledningen i USA. Men i den fråga som hörts mest, kritiken mot de tre bolagen i mellanöstern har gruppen varit splittrad. Där är det de tre stora bolagen, American, Delta och United som stått för det höga tonläget medan bland andra JetBlue ställt sig på mellanösternbolagens sida.

Men nu väljer Delta att lämna A4A. Officiellt säger bolaget att den årliga medlemsavgiften på 5 miljoner dollar gör bättre nytta bland anställda i Delta, men framför allt handlar det om att man inte är överens om vilka frågor som ska drivas. Ledningen i Delta är dessutom känd för att gärna gå sin egen väg.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

inser att det inte går?
Skrivet av Alvin, 2015-10-29 11:10:19
Delta kanske är smarta nog att inse att det inte går eller är bra att stoppa gulfbolagen. De täcker ju områden som inte A4A-bolagen gör och som in the long run kan feeda till varandra.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev