Skriv ut  

Kapstadskonventionen ska ge bättre villkor

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 12 november 2015
Riksdagen beslutade igår att Sverige ska gå med i Kapstadskonventionen. Det ger betydligt bättre villkor när flygbolagen köper nya flygplan. Både SAS och Malmö Aviation beräknas spara stora summor.

SAS
SAS Boeing 737

I dagsläget är cirka 65 procent av flygplanen i SAS flotta registrerade i Norge. Det är en situation som oroat bland andra Edward Riedl, riksdagsledamot (m). Han har ställt en fråga till infrastrukturministern om hur Sverige ska få en större andel registrerade flygplan.

– När SAS nu expanderar är det oroande att de väljer att registrera flygplanen i andra länder, framför allt Norge. Det ger signaler om att flygbranschen inte fungerar bra i Sverige vilket på sikt gör att vi kan tappa flygkompetens. Vi måste alltså reagera, säger han till Flygtorget.

De främsta orsakerna till att bland andra SAS väljer att registrera flygplan i Norge är dels att Norge är ansluten till den så kallade Kapstadskonventionen, dels att stämpelskatter och avgifter är betydligt lägre. Det gör att Norge idag är det i särklass med kostnadseffektiva landet i Norden när det gäller registrering av flygplan.

Nu kan det vara på väg att ändras i och med att riksdagen i går röstade för att Sverige ska ansluta sig till Kapstadskonventionen. I korthet innebär det att Sverige nu är med i den internationella överenskommelse som standardiserat lagar och transaktioner när det gäller flyttbar egendom, bland annat flygplan. Det ger en säkerhet för de finansieringar som krävs vid flygplansköp och framför allt ger det bättre ekonomiska villkor.

– Det här är en klar vinn-vinn-situation. Att ansluta sig till konventionen kostar inget samtidigt som det ger betydande ekonomiska fördelar när vi förnyar flygplansflottan, säger Hans Ollongren, ansvarig för luftfartspolitik och public affairs på SAS som, tillsammans med bland andra Malmö Aviation, lobbat för att Sverige ska ansluta sig.

– Det ger oss frihet att registrera flygplanen i det land som passar bäst. Danmark har redan fattat beslut om en anslutning, vilket innebär att alla de tre ägarländerna i SAS är med.

Det finns utredningar som pekar på att när Sverige nu går med i konventionen och det tillhörande luftfartsprotokollet så innebär det stora besparingar för flygbolagen. För SAS kan det minska kostnaderna med mellan 350 och 700 miljoner, medan Malmö Aviation sparar 50 till 100 miljoner när flygplansflottorna moderniseras.

Men det finns ytterligare ett hinder innan de skandinaviska länderna är helt jämställda.

– Stämpelskatten. I Sverige är den 1 procent på inteckningsbeloppet vilket blir väldigt mycket pengar när det gäller flygplan. Men vi fortsätter lobbyarbetet för att den ska sänkas så att vi blir helt harmoniserade med Norge, säger Hans Ollongren.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

SE På neo
Skrivet av FP, 2015-11-13 22:48:59
Arlanda kommer och få sina a320 neo som kommer att ersätta 737-600&737-700 och jag tror att en a320NEO Kommer få ett SE-
Anmäl inlägget
Skeptisk
Skrivet av ZEKE, 2015-11-13 12:51:46
Tror inte det får någon större effekt. Säkerheten måste nu registreras lokalt (Sverige) och i det Intl. registret. Knappast mindre byråkrati utan tvärtom. I "banan" republiker har kanske Cape Town/Intl. Reg gjort viss skillnad, om man nu accepterat den politiska risken, men för Sveriges del blir det bara mer papper som ska skyfflas runt.
Anmäl inlägget
SE på Norwegian
Skrivet av Klasse, 2015-11-12 14:01:09
Tror även vi kan komma att se SE-reg på norwegian flyg i och med detta beslut
Anmäl inlägget
Äntligen
Skrivet av HansO, 2015-11-12 11:10:49
Nu hoppas man på att få se lite fler SE registrerade SAS plan när flyger ut i Världen. Enligt Rickard Gustavsson svar på frågan i ett event så var hindret för att SE registrera de nya långfartsplanen just Kapstadskonventionen.
Anmäl inlägget
Flygbranchen
Skrivet av Hawken, 2015-11-12 10:01:20
Ju mer byråkratisk Transportstyrelsen blir dag för dag, desto sämre och dyrare blir det för all form av flygverksamhet här i landet! TS färgas av inkompetens beroende på bristande erfarenhet om flyg och flygverksamhet och man "köper" obetingat det mesta av vad EASA kommer med.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev