Skriv ut  

Norwegian närmar sig 26 miljoner passagerare

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 11 januari 2016
Norwegian satte nytt passagerarrekord under 2015 med närmare 26 miljoner passagerare. Det är långlinjer som är med och bidrar till tillväxten.

Siffrorna pekar uppåt för Norwegain när 2015 summeras. Totalt reste 25,7 miljoner passagerare med Norwegian, det är två miljoner fler än året innan. Samtidigt utökades flotta med 11 fabriksnya flygplan. Det ökade kapaciteten med 12 procent och bidrog till att bolaget kunde lansera ett antal nya linjer lanserades. Bland annat har baserna i Spanien fått en del nya kort och medeldistanslinjer samtidigt som det blivit långlinjerutter till Karibien från både Skandinavien och USA.

Det är också den interkontinentala trafiken som driver på passagerarutvecklingen.

– Vi är väldigt nöjda med att allt fler väljer att flyga med oss, särskilt i nya delar av världen där vi har satsat det senaste året. Långdistansverksamheten har stabiliserats och bidrar betydligt till den positiva utvecklingen under 2015. Det bådar gott framöver eftersom det ökar vår globala konkurrenskraft och positionerar oss för ytterligare tillväxt på London Gatwick, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Även årets sista månad präglades av passagerartillväxt och hög kabinfaktor. I december flög 1 787 607 passagerare med bolaget vilket är en ökning med 9 procent jämfört med samma månad 2014. Kapacitetstillväxten (ASK) var på 12 procent och trafiktillväxten (RPK) på 15 procent i december. Kabinfaktorn var på 83,3 procent, upp 2 procentenheter.

För hela 2015 var kabinfaktorn på 86 procent, upp från 81 procent för 2014.

– Vi är väldigt nöjda med att allt fler väljer att flyga med oss, särskilt i nya delar av världen där vi har satsat det senaste året. Det är också glädjande att vi fyller planen ännu bättre än tidigare, även under ett år med många nya linjer. Långdistansverksamheten har stabiliserats och bidrar betydligt till den positiva utvecklingen under 2015. Det bådar gott framöver eftersom det ökar vår globala konkurrenskraft och positionerar oss för ytterligare tillväxt på London Gatwick, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Totalt genomförde Norwegian 99,4 procent av de planlagda flygningarna i december varav 76,4 procent gick enligt tidtabell.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev