Skriv ut  

Tre av fyra presschefer lämnar SAS

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 januari 2016
Pressavdelningarna på SAS har snabbt tappat tre medarbetare. Presscheferna i både Sverige och Danmark har slutat innan nya medarbetare tillträtt.

SAS har på kort tid tappat tre medarbetare från pressavdelningarna i Sverige och Danmark.

I Sverige lämnar Malin Selander som varit presschef på SAS i fyra år. Hon går nu till Tele 2 där hon blir press- och PR Chef. Redan i slutet av förra året lämnade också Henrik Edström flygbolaget där han varit pressansvarig för Sverige. Han har gått vidare till finanssektorn och Nordnet med ansvar för både press och PR även han.

Samtidigt meddelar Trine Kromann-Mikkelsen, presschef för SAS Danmark att även hon lämnar för att bli kommunikationschef för det danska företaget William Demants som tillverkar hörapparater.

I Sverige är det i ögonblicket tomt på pressavdelningen. Den nye presschefen i Sverige Fredrik Henriksson som kommer från klädföretaget Indiska, tillträder i början av mars. Om han blir ensam ansvarig eller om det ska anställas ytterligare personer i Stockholm är inte känt. Trine Kromann-Mikkelsen slutar den 31 januari och ännu är ingen efterträdare utsedd i Danmark. Det innebär att under en övergångsperiod är det pressavdelningen i Norge med Knut Morten Johansen som drar det tyngsta lasset i kontakterna med media.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Søk ph
Skrivet av GM, 2016-01-23 19:05:07
Fint om den selvoppnevnte talsmannen, herr Pierre Holmgren (Flygtorgets egen pr sjef for SAS) søker anställningen. (Usikker på om han får den dog...)
Anmäl inlägget
Skönt
Skrivet av Eva Flygvärdinna, 2016-01-19 15:34:21
Det var bra, det behövs lite ny kultur på den avdelningen... varit lite för mycket fest.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev