Skriv ut  

Strejk bland franska flygledare

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 26 januari 2016
Sedan igår kväll pågår en strejk bland de franska flygledarna. Det innebär kraftiga störningar i flygtrafiken fram till onsdag morgon klockan 06.00 när den enligt planerna ska avblåsas.

De franska luftfartsmyndigheterna har bett de europeiska flygbolagen att reducera trafiken med cirka 20 procent. Det minskar trycket på de flygledare som fortfarande är kvar i tjänst. Konflikten berör flygplatserna i Paris-CDG, Paris-Orly, Bordeaux, Toulouse, Nice, Marseille, Nantes och Lyon.

Enligt Air France hemsida är ingen av flygbolagets flygningar till Stockholm och Göteborg i nuläget inställda under tisdagen. Air France räknar också med att kunna genomföra hela sitt långlinjeprogram till och från Paris.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Löjligt
Skrivet av Duke, 2016-01-26 12:59:37
Detta är strejk nummer 40 sedan 2009 som de franska flygledarna drar igång. Som vanligt som en första åtgärd, istället för en sista. Varför? För att det "är deras rättighet"! Personligen tycker jag att det räcker nu! Om du håller med, gå in på keepeuropesskiesopen . com och skriv på du med!
Anmäl inlägget
Re: Conny
Skrivet av Kalle, 2016-01-26 11:41:50
Du får nog läsa på vad fjärrstyrda torn innebär... :-)
Anmäl inlägget
Hur får detta ske
Skrivet av Conny, 2016-01-26 10:20:22
Om flygledarna inte är nöjda med sina villkor och inte vill arbeta längre så är väl fjärrstyrda torn ett bra komplement. Påskynda den tekniska utvecklingen så att inte samhället stoppas upp av gammalmodiga systemfel. Låt inte yrkesgrupper ställa samhället och strandsätta oss vanliga på detta sätt. Hur skulle det se ut om polis och brandmän inte tog sitt ansvar. Nu får jag boka om och ställa in eftermiddagens och morgondagens möten!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev