Skriv ut  

Novair hyr kapacitet från brittiskt flygbolag

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 februari 2016
De äldre A321-maskinerna är på väg ut och ska ersättas av nya A321neo. I den lucka som uppstått inför sommarens flygprogram, har Novair leasat en brittisk A320.

Novair är just nu inne i en mellanperiod och en utvärdering av hur flygbolaget ska arbeta i framtiden. Det innebär en reducering av verksamheten, bland annat stängs besättningsbasen i Göteborg. Samtidigt ska senare i vår en av de leasade maskinerna lämnas tillbaka till ägarna och enligt planerna skulle Novair övervintra med de återstående två A321-200 i väntan på att de tre nya A321neo levereras under 2017.

– När ny teknik är tillgänglig är det självklart för oss att byta till de mest effektiva som finns tillgängliga, sa Anders Fred, vd för Novair till Flygtorget i en tidigare intervju.

Nu visar det sig att när en av de befintliga maskinerna, troligen en av de äldsta som funnits i flottan i dussinet år, lämnas tillbaka uppstår en lucka i kapaciteten. Det är den kommande sommarsäsongen och med ett ökat behov av flygkapacitet som Novair nu måste måste fylla.

Budet har därför gått till Titan Airways i London, ett flygbolag specialiserat på ACMI och adhoc charter som leasar ut en av sina A320-200 med registrering G-POWI.

Novair ska basera maskinen i Oslo och den kommer att flygas med Novairs egna piloter och egen kabinpersonal. Därifrån ska den sättas i trafik på destinationerna kring medelhavet och även på en del flygningar till Kanarieöarna.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

DAT
Skrivet av Preben Rasmusen, 2016-02-29 14:56:33
Hade inte danska DAT fått detta kontrakt med Novair?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev