Skriv ut  

Norwegian och Ryanair och kanske Easyjet

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 31 maj 2016
Det är ett rykte som vägrar att upphöra. Nu menar Michael O’Leary att ett avtal mellan Norwegian och Ryanair i princip är i hamn.

Det närmar sig ett avtal mellan Norwegian och Ryanair. Det menar i alla fall Michael O’Leary som tog upp frågan i samband med att det senaste bokslutet presenterades häromdagen. Enligt Ryanairs vd är det bara detaljer som återstår innan Ryanair ska börja flyga feedertrafik till Norwegians långlinjer.
   
Det är å andra sidan ett ämne som varit uppe till diskussion flera gånger tidigare och dementerats av Norwegian. Den här gången har det dock inte kommit en sådan dementi. Tvärtom har Björn Kjos påpekat att den planerade trafiken från Irländska Cork till Boston och fler destinationer i USA, behöver feedertrafik. Ryanair är, tillsammans med Aer Lingus, den största operatören på flygplatsen och flyger in trafik från både Polen och Spanien.
   
Michael O’Leary å sin sida är mer talför och säger att det egentligen bara är teknikaliteter som saknas och att det i princip bara handlar om att få de två flygbolagens datasystem att samarbeta. Enligt uppgifter ska de första stegen i samarbetet gälla trafik till Dublin, Gatwick och Barcelona. Norwegian gör en stor satsning på just Gatwick och bygger upp ett allt större långlinjenät där och kan behöva feedertrafik från både Spanien och Irland dit. Å andra sidan är Barcelona en flygplats där Norwegian är etablerade och har planer på långlinjer medan Dublin är den naurliga punkten för trafik över Atlanten. Med en position längst västerut i Europa är det inga problem att flyga med Boeing 737 eller A320 över till USA’s östkust.
   
Det är heller inte länge sedan som Björn Kjos även nämnde Wizz Air och Easyjet som möjliga samarbetspartners. Easyjet är den största aktören på Gatwick och Wizz har en mycket stort linjenät i östra Europa.



Kommentera artikeln
Det finns 13 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Svenske kommentarer
Skrivet av Jens, 2016-06-02 00:59:17
Maken til svenske klovnekommentarer. 1) Nei, Norwegian kjøpes ikke opp. Aksjemajoriteten er på Kjos' hender, han selger ikke. Han har selv uttalt at han har fått tilbud om kjøp, og samarbeidstilbud av nesten samtlige europeiske bolag. Men takket nei. -SAS-ansatte ABC, som snakker skit om Norwegian hele tiden, avundsjuken henger rundt ham. "Kjos-gubbes våte drøm etc" Get a life!
Anmäl inlägget
@ABC
Skrivet av baggen, 2016-06-01 05:09:34
Synd du har det tråkigt på jobbet? Ditt hat mot din arbeidsgiver er stort! Jeg bestemmer selv om jeg flyr med SAS eller Norwegian. Blir i 8 av 10 tilfeller Norwegian. Nye, fine fly. Trevlig CC. Nå har jo tantene, og de gamle flyene, til SAS sin sjarm også?
Anmäl inlägget
@Anledningen
Skrivet av Ruben, 2016-06-01 00:43:54
Ingen som arbetar på DY är desperat, snarare tvärtom. Kul att arbeta för ett ungt, fräscht flygbolag med framåtanda och visioner. Sen att det sker på de villkor som marknaden kräver gör det till en success. Jobbat länge här nu och med erfarenhet från andra "traditionella" bolag måste jag säga att jag trivs kanonbra. Du vet nog inte mycket om hur det är hos oss förutom en massa skvaller och rykten....
Anmäl inlägget
MOL
Skrivet av sv Kjell, 2016-05-31 20:01:58
= Michael O’Leary. Ryanair's chef.
Ibland går det långsamt. ;o)
Anmäl inlägget
Svar till Kjell
Skrivet av Christian, 2016-05-31 19:22:19
MOL = Michael O'Leary, Ryanairs VD
Anmäl inlägget
Anledningen..
Skrivet av ABC@Baggen, 2016-05-31 19:16:46
Min f.d. arbetsgivare tvingade mig och resten av personalen att flyga med Norwegian flera gånger i veckan trots våra protester. Först när vi krävde övertidsersättning för varje förseningsminut gav de upp och bokade om oss med anständiga bolag. Skulle aldrig nedlåta mig att arbeta för dem och förstår inte hur desperat man skall vara för att göra det?
Anmäl inlägget
Dessa gåtor!
Skrivet av Kjell, 2016-05-31 17:28:28
Förlåt, vem/vad är MOL!!
Anmäl inlägget
2019
Skrivet av AA, 2016-05-31 15:06:38
2019 går MOL kontrakt ut...
Anmäl inlägget
ABC
Skrivet av baggen, 2016-05-31 14:48:32
Ser at ABC nok en gang spyr utover kommentarfeltet? Har du søkt jobb i Norwegian og fått nei? Hva er det som plager deg?
Anmäl inlägget
Uppköp
Skrivet av Aktieägare, 2016-05-31 13:30:50
Det förefaller inte helt orimligt att Ryan köper Norwegian så snart tillståndet på USA är underskrivet. Norwegian har det antal Dreamliner som Ryan behöver i inledningsskedet.
Anmäl inlägget
2016
Skrivet av Anders, 2016-05-31 13:25:11
Var det inte 2016 som MOL skulle kasta in handduken?
Anmäl inlägget
Ryanairs pengar??
Skrivet av Alexander Hed, 2016-05-31 11:17:33
O Leary har sa mycket pengar sa han kan kopa nagon konkurrent om han vill starta trafik pa USA??
Anmäl inlägget
Kjosgubbens våta dröm?
Skrivet av ABC, 2016-05-31 08:54:03
Att hamna i samma säng som ett ansett bolag är förmodligen Kjusgubbens högsta önskan. Sannolikheten att han får till det med Easyjet, Vueling, Aer Lingus eller någon annan välrenomerad aktör anser jag som obefintlig. Alla i denna bransch vet att den som ligger med hundar oftast får loppor. Han får nog flörta vidare med bolag i hans egen division. Ryanair, Wizzair och varför inte Spirit eller Air Arabia?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev