Skriv ut  

Norwegian ökar på USA - Västindien

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 28 juni 2016
Fler linjer mellan Västindien och den amerikanska kontinenten. Norwegian bygger vidare på den helt nya trafiken som startade förra året.

I december förra året startade Norwegian flygtrafik mellan tre amerikanska städer och de västindiska öarna Guadeloupe och Martinique. Det är så nära amerikansk ”inrikes” som det går att komma för ett icke-amerikanskt flygbolag. Att det var genomförbart beror på att de två öarna är fransk territorium och därmed är med i EU, omfattas de av Open Sky-avtalen mellan Europa och USA och alltså öppna för trafik.

Nu följer Norwegian upp den satsningen med ytterligare en linje från det amerikanska fastlandet till Västindien: Fort Lauderdale – Guadeloupes. Även denna gång blir det turn-around från Pointe-à-Pitre International Airport, där det förra året baserades flygplan för trafiken till Boston, New York och Baltimore/Washington.

Det blir två rotationer i veckan mellan Guadeloupe och Florida när trafiken kommer igång i december. Samtidigt återstartas i november de övriga linjerna till norra östkusten och trafiken till New York ökas till fyra avgångar i veckan.

– För tre år sedan lanserade vi våra första USA-flygningar och responsen från amerikanska resenärer på låga priser och nya, mer miljövänliga plan har varit fantastisk. Det är därför glädjande att utöka erbjudandet mellan amerikanska fastlandet och den karibiska ön Guadeloupe, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

GOT-NYC
Skrivet av MrFlyiboy, 2016-06-28 19:57:44
Är det dags för Norwegian att starta direktlinje GOT-NYC?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev