Skriv ut  

BRA tar in underleverantörer under omskolning till ATR

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 23 augusti 2016
I slutet av året har BRA nio nya ATR 72-600 i flottan. Medan de fasas in i flottan hyrs två underleverantörer in för att klara flygningarna medan piloterna skolas in på den nya modellen.

Just nu pågår leveranserna av de sammanlagt nio ATR 72-600 som ska fasas in i flottan hos BRA. De ska skapa en enhetsflotta med ATR på turboprop-sidan och därför pågår omskolning av piloterna, ett projekt som startade redan i våras när de första ATR-maskinerna kom. Processen har dragit ut en del på tiden, bland annat för att det varit svårt att få tider i de simulatorer som finns, främst i Toulouse. En del piloter har därför varit tvungna att göra sin omskolning i Singapore.

I sin tur har det skapat en pilotbrist i BRA som därför hyrt in underleverantörer för att klara inrikestrafiken.

– Widerøe flög för oss under våren och är nu tillbaka och flyger Sundsvall – Bromma under två veckor. Sedan ska de i huvudsak flyga Ronneby – Bromma under perioden fram till 11 december, säger Emma Sandsjö, kommunikationschef på BRA till Flygtorget.

Widerøe använder en Dash Q400 med 78 stolar ombord i trafiken och motsvarar i princip storleken på de inkommande ATR 72-600. Den 1 september tas även DOT in som underleverantör och ska under två månader flyga en ATR 42-500 med 48 stolar ombord. De sätts i första hand in på sträckan Kalmar – Bromma men kan komma att flyga också andra linjer. Det blir den minsta ATR som BRA använt i inrikestrafiken. Under flygningarna finns en servicevärdinna från BRA med ombord.

– I december har vi tagit emot samtliga nya ATR 72-600 och är då klara med omskolningsperioden. Då räknar vi med att ha rätt bemanning på plats så att vi kan flyga produktionen med egna resurser som vanligt.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Flygsämre
Skrivet av Missnöjd Malmö aviation kund, 2016-08-24 00:13:20
Flygbra har blivit flygsämre sträckan Umeå-Bromma efter bytet. Bullrigt litet turbelens känsligt propellerplan och inget fika ombord, det personliga bolaget är borta. Undra vad som blivit BRA på den sträckan ? Nä mera SAS o Norwegian nu, blir säkert avgifter snart på seatingen som lök på laxen
Anmäl inlägget
UME
Skrivet av Kalle Flygare, 2016-08-23 13:40:41
Hyr in en E 145 på linjen Umeå-GOT som det var för några år sedan. Saaben där är inget bra flygplan på den linjen för oss som åker frekvent, långsam och för bullrig.
Anmäl inlägget
Oseriöst
Skrivet av Hans, 2016-08-23 09:29:35
DOT är ett synnerligen oseriöst bolag. Det är under all kritik att de flyger i svenskt luftrum.
Anmäl inlägget
DOT ??
Skrivet av uni, 2016-08-23 09:04:43
DOT känns som ett lågvattenmärke. De har ingen vidare kvalitet på sin produkt.

Wideröe är super!
Anmäl inlägget
Halva sanningen...
Skrivet av Mr Bra, 2016-08-23 08:52:31
... då många piloter på BRX slutar pga att de vantrivs och/eller fått andra jobb.

Att simulatortider skulle vara orsaken är att skönmåla verkligheten, man har haft tider och crew uppsatta men när de hoppar av i sista stund för att de fått andra jobb ja då står man där underbemannade.
What goes around comes around;)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev