Skriv ut  

Vattenkanoner och modevisning när SAS fyllde 70 år

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 september 2016
Det var modevisning av olika uniformer för att visa på de år som passerat. Väl framme i Köpenhamn blev det vattensalut för det officiella födelsedagsplanet när SAS firade 70 år.

SAS
sas

Tidigare i veckan var det konsert ombord på en av SAS flygningar. Det var SK681 där passagerarna kunde lyssna till en dansk pop-duo under flygningen från Köpenhamn till Rom. Möjligen var det ett genrep inför lördagens flygning mellan Stockholm och Köpenhamn. Det var SK1421/1422 som blev den officiella jubileumsflygningen för att markera att SAS fylla de 70 år.
SAS modevisning
SAS modevisning

Flygningen genomfördes med den B737-800 som har födelsedagsdesignen målad på flygkroppen. Ombord genomfördes en modevisning av några av de uniformer som flygvärdinnorna burit genom åren. Det har varit idel välkända modehus som designat uniformerna, bland andra Carven, Dior och Calvin Klein. En del av uniformerna finns nu bevarade på Nordiska museet i Stockholm. Innan dess hade vd Rickard Gustafson bjudit på tårta och champagne i SAS lounge på Arlanda.
SAS 70 år
SAS

I Köpenhamn blev jubileumsmaskinen mottagen med vattensalut och fortsatta festligheter i gaten innan det var dags att återvända till Stockholm. Födelsedagen i all ära, SAS ska ju avveckla det vanliga flygprogrammet en lördag också.

– Det är viktigt att markera dagen gentemot våra passagerare som flyger med oss. Jag vill tacka varenda passagerare och medarbetare som har bidragit till SAS 70-åriga historia och till vår framtid. Vi har under 70 år varit en del av många fantastiska reseberättelser och många fler kommer det att bli framöver, säger Rickard Gustafsson, koncernchef för SAS.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev