Skriv ut  

Dubbel långlinjeinvigning till Miami

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 september 2016
Igår Oslo idag Köpenhamn. SAS har nu öppnat trafik mellan de två skandinaviska städerna och Miami. Med roterande avgångar från de två städerna blir det trafik sju dagar i veckan.

SAS Gardermoen
SAS Gardermoen

En ny långlinje är en stor investering. Rickard Gustafson har talat om kostnader i storleken av en miljard. Då bör också varje ny långlinje invigas med fest och fyrverkerier. Så skedde i Oslo igår och i Köpenhamn idag när SAS öppnade trafiken på Miami International Airport.

– Vi har verkligen sett fram emot att få öppna linjerna till Miami. De är redan mycket uppskattade bland våra passagerare och båda planen är i stort sett fullbokade, säger Eivind Roald, kommersiell direktör på SAS.

I och med invigningen av trafiken till Miami har SAS startat fyra nya långlinjer under året tillsamman med de tidigare Stockholm – Los Angeles och Köpenhamn – Boston. Det ger sammantaget 11 direktlinjer mellan Skandinavien och USA.

I Oslo var uppmärksamheten kring invigningen stor. Miami är SAS andra interkontinentala rutt från Gardermoen vid sidan av New York. Miami är den största så kallade otrafikerade destinationen från Oslo och över huvud taget har passagerarströmmarna från Norge till USA ökat betydligt och toppade 500 000 förra året.

– Dessutom har vi in ökning på 11 procent när det gäller inkommande amerikanska passagerare så den nya linjen kommer att bidra till att öka marknaden ytterligare, säger Jesper Spruit, linjeutvecklare på Avinor.

Trafiken till Miami är helårslinjer och flygs med en Airbus 330-300. De roterande avgångarna från de två städerna, nu under vintertidtabellen är det avgång från Köpenhamn tre gånger i veckan – måndag, torsdag och lördag – och från Oslo fyra gånger i veckan – tisdag, onsdag, fredag och söndag, gör att Skandinavien har trafik till Miami alla veckans dagar. SAS har anpassat tidtabellen till avgångar och ankomster från norska och skandinaviska flygplatser via Oslo flygplats till Miami. Från danska, skandinaviska och nordeuropeiska flygplatser är tidtabellen anpassad till feeder från dels Skandinavien, dels nordeuropeiska flygplatser.



Kommentera artikeln
Det finns 10 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Modern
Skrivet av Nisse, 2016-10-03 16:28:25
Varför föredrar du 787? Vad är det för moderniteter som tillför mervärde för dig gentemot någon annan flygplanstyp?
Nyfiken
Anmäl inlägget
Copy cat
Skrivet av Leif, 2016-10-03 04:14:45
Mycket snack här. Jag tycker det är bra at SAS kopierar Norwegian, två bolag på samma lnje är bättre änn ett.. Själv föredrar jag Norwegians moderna Dreamliner till Florida.
Anmäl inlägget
Det eviga gnabbandet...
Skrivet av ACAfan, 2016-09-30 11:51:10
...mellan Norwegian-fans och SAS dito fortsätter :) Trots att jag föredrar SAS så ser jag Norwegian som en viktig del i konkurrensen på flygmarknaden. De har visat vilka marknader man kan flyga på om priset är i en viss nivå, det är en bra lektion för SAS och de kan erbjuda en lite annan produkt på samma linjer. De som föredrar Norwegian bör applådera att SAS börjar flyga på samma destinationer, det gör att Norwegian håller sig på tå.

Trevlig helg :)
Anmäl inlägget
2 interkontinentale ruter
Skrivet av GA, 2016-09-29 20:33:29
SAS pinlige behandling av Norge har fått sine konsekvenser. På 60 år, har SAS hatt en, 1, interkontinental rute fra Oslo. Nå 2. I løpet av 5 år har Norwegian åpnet mer 10 interkontinentale ruter fra Oslo. Svensk SAS arroganse har sin kostnad. De er fullstendig komme etter Norwegian
Anmäl inlägget
Copycat SAS
Skrivet av Jonas, 2016-09-29 20:24:37
Inte innan Norwegian startade linjer från Arlanda, Oslo och Kastrup till Ft. Lauderdale/Miami , startade SAS med samma. Inte särskilld kreativt.
Anmäl inlägget
Kejsarens nya klader??
Skrivet av Alexander Hed, 2016-09-29 13:08:54
SAS borjade redan 1954 att flyga pa Los Angeles..sedan lade man ner linjen pa 1990-talet tillsammans med linjen till Seattlle. Nu har Los Angeles ateruppstatt fran de doda..nar skall SAS borja Ny-trafikera Karachi,Delhi,Taskhent,Calcutta eller Bangkok..gamla SAS destinationer som forsvann?
Anmäl inlägget
Honolulu?
Skrivet av Torsten, 2016-09-29 12:02:55
Ring mig i så fall, jag följer med!
Anmäl inlägget
Lycka till
Skrivet av Bertil, 2016-09-29 11:24:09
Trevligt med dessa nya linjer. Hoppas linjen går bra. Själv skall jag prova den om en månad.
Anmäl inlägget
Performance
Skrivet av Peter, 2016-09-29 10:57:37
Blir nog till och vänta på de nya bågarna.
Anmäl inlägget
Äntligen!
Skrivet av andersemanuel, 2016-09-29 09:20:55
Nästa Honolulu?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev