Skriv ut  

Fortsatt flyg mellan Västerås och Helsingfors

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 24 oktober 2016
Politikerna grälar men flygtrafiken fortsätter. Flyglinje mellan Västerås och Helsingfors har blivit ett politiskt slagträ. Flygningarna fortsätter dock och både Nextjet och Finnair är nöjda med passagerarutvecklingen.

Den 15 september startades trafik mellan Västerås och Helsingfors. Det är en ambitiös satsning med tre dagliga avgångar på vardagarna och ambition att återetablera flygplatsen för affärsresandet och i förlängningen av det öka också privatresandet, i första hand via Finnairs linjenät till Asien. Nextjet har uppdraget att flyga trafiken och det görs i codeshare med Finnair.

Men redan efter ett par veckor uppstod en politisk strid i Västerås sedan kostnaderna i det i övrigt hemliga avtalet läckt ut. Enligt uppgifter i media är avtalet värt 72 miljoner per år, siffror som ingen egentligen varken konfirmerat eller avfärdat. Det blev en diskussion som ingen ville ha och omedelbart började fingerpekandet om vem som var ansvarig för överenskommelsen. Konflikten mellan politikerna i kommunstyrelsen och den politisk tillsatta styrelsen i flygplatsbolaget eskalerade snabbt och i förra veckan då kommunalrådet i Västerås slog fast att linjen skulle läggas ner. Det tog han sedan tillbaka och menade att vad han sagt var att avtalet skulle sägas upp.

Under tiden har flygtrafiken fortsatt med en beläggning som både Nextjet och Finnair ser positivt på.

– Efter de första fyra veckorna har ca 1 000 passagerare flugit mot förväntade 1 200. Alltså ett något sämre utfall än budgeterat, men å andra sidan är linjen ung och bokningsingången för resor framåt i tiden är mycket god. Mot bakgrund av detta ligger beslutet kvar att fortsätta med trafiken, skriver Magnus Ivarsson, vd på Nextjet i ett pressmeddelande.

Det är siffror som både Nextjet och Finnair är nöjda med och helt inom ramen för de förväntningar som fanns inför att starta en helt ny linje. Att efter bara en månad läsa av passagerarunderlaget och se det som ett facit för fortsatt försäljning fungerar inte, menar Magnus Ivarsson.

– Vi är nöjda med bokningsingången, och vi vet att det tar tid innan passagerarna ändrar sina resvanor. Responsen från de som redan hunnit resa med oss är oerhört positiv, säger han.

Det gör att Nextjet nu, det politiska bråket och avtalen till trots fortsätter trafiken. Nu på eget kommersiellt ansvar och med bibehållet tålamod, särskilt som bokningsingången för resor framåt i tiden är mycket god.

- Ja, varför är det ingen som frågar passagerarna vad de tycker om den nya linjen. Det är ju faktiskt dem det handlar om, säger en person med insyn i hela affären.



Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lömska finnair
Skrivet av Sven, 2016-10-25 20:23:20
Finnair är lömska jävlar. De kommer dra sig ur ganska snart. De kommer bli problemet, inte Nextjet. Finncomm/Flybe/Norra flög nämligen NRK-HEL i 7 år utan en enda skattekrona. Det fungerade ända tills Finnair fick en större roll och skulle bekosta trafiken mer. Då kraschade allt och linjen lades ned, för snart ett år sedan.
Anmäl inlägget
Vst till Hel
Skrivet av Thomas, 2016-10-25 10:59:24
Häromdagen var morgonturen överbokad och ni som klagar på hur många turer som flygs förstår tydligen inte problemet. Om man bara flög två ggr per dag vad ska flygplanet göra under tiden. Parkeras och vem betalar för att planet står outnyttjat. Ett flygplan har fasta kostnaderna måste betalas. Flyger man en tur så tillkommer rörliga kostnader. Kan alltså vara bättre att köra en tur till och försöka dra in några extra kronor.
Anmäl inlägget
Uppstart
Skrivet av Georg, 2016-10-25 10:55:09
Kan vi påminna oss om att detta är en ny linje? Även om snittet ligger på 20% i dagsläget, så kan knappast någon normalt bildad människa avfärda linjens hållbarhet i ett längre perspektiv redan.
Så oerhört obildat av Västerås politiker att först upphandla för att sedan avbryta i förtid, btw. Det ger knappast bolag rimliga förutsättningar att verka.
Anmäl inlägget
Matte
Skrivet av Sur, 2016-10-24 18:08:13
36 avg/vecka x 4veckor=144 avg per mån.
Dela upp 1000 pass som valt den här linje på dessa avgångar så kan jag, trots att jag inte är forskare, förstå mattematiken.
Anmäl inlägget
Beläggning
Skrivet av Daniel K, 2016-10-24 16:12:12
Snittbeläggningen är 6,9 pax, dvs 20 % beläggning. Den som tror att Nextjet fortsätter flyga när sista kronan från Västerås skattebetalare betalats ut är väldigt fel ute.
Anmäl inlägget
Fusk?
Skrivet av ATC, 2016-10-24 13:26:37
Får man fråga vad du har för källa? Kan meddela att man gick med full beläggning i helgen t.ex.
Anmäl inlägget
Inga passaserare(knappas)
Skrivet av Fusk, 2016-10-24 08:02:31
Det finns 1-5 pax per avgång. Stämmer inte vad skrivs här.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev