Skriv ut  

Nextjet expanderar på Västerås

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 19 december 2016
En linje försvann. En är kvar och snart kommer ytterligare en. Turbulensen på Västerås flygplats har nu lagt sig och flygplatsen har nu tre utrikeslinjer på årsbasis. Två av dem går till eftertraktade hubbar.

Nextjet
Nextjet Saab 340

WOW air kom, flög ett tag och flyttade sedan till Arlanda. Samma sak var så när på väg att hända med Nextjets linje till Helsingfors. Inledningsvis var trafiken garanterad av Västerås kommun men det orsakade en politisk debatt som slutade med att avtalet sades upp. Nextjet har dock fortsatt att flyga linjen på eget kommersiellt ansvar.

Nu går flygbolaget vidare och öppnar en linje från Västerås till Kastrup, även den på eget kommersiellt ansvar.

– Vi är nöjda med bokningsingången på Helsingforslinjen och ser att regionen har ett stort behov av resor ut i världen precis som vi tidigare identifierat. Genom att komplettera utbudet med Köpenhamn, ser vi att vi kan ta en helt ny position som gör att Västerås flygplats blir en än mer naturlig startpunkt för resor till och från regionen säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef Nextjet.

Den nya linjen gör Västerås Airport närmast unik i förhållande till andra regionala flygplatser. Två reguljära linjer till internationella hubbar är mycket ovanligt vid sidan av landets storstadsflygplatser. Den blir även, till viss del, en konkurrent till den linje som finns från Örebro till Köpenhamn. Det innebär också ett återuppväckande av den trafik som SAS flög på Västerås åren 1976 – 2007, bland andra med Cimber som leverantör.

– Det känns fantastiskt bra att Nextjet väljer att utöka sin trafik från Västerås Flygplats säger Tezz Tordsdotter Åkerman, VD i flygplatsbolaget. Nu skall vi gemensamt verka för att långsiktigt utveckla trafiken till Köpenhamn och Helsingfors och vidare ut i världen.

Trafiken till Kastrup startar den 27 mars nästa år och flygs i samarbete med SAS. En förutsättning för att kunna använda Köpenhamn som transit till flygningar vidare. Det blir dubbla avgångar på vardagarna, sammanlagt 20 rotationer. Nextjet sätter in en SAAB340 med 33 stolar ombord och flygtiden från Västerås till Köpenhamn är 80 minuter.

Västerås har även Ryanair som flyger på London på helårsbasis och till Alicante och Malaga under sommarsäsongen. 



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev