Skriv ut  

Remisstiden om flygskatten snart ute

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 24 februari 2017
Regeringens förslag om en flygskatt har skapat både debatt och oro för hur den ska påverka flygverksamheten i Sverige. Just nu pågår remisstiden för flygskatten och det är öppet för vem som helst, även privatpersoner, att lämna in en remiss.

Motståndet mot den föreslagna flygskatten är på vissa håll hård. Bland politiker och myndigheter är det framför allt i Norrland, på Gotland och andra delar av landet där flyget är en förutsättning för resor och transporter och resor som man säger nej till skatten. Flygbranschen å sin sida ser dels skatten som ett hot mot fortsatt trafik på tunnare flyglinjer, dels att det kommer att stoppa möjligheterna till att fortsätta det egna miljöarbetet och teknikutvecklingen.

Just nu pågår remisstiden vilket gör det möjligt för vem som helst att lämna ett svar på flygskatten.

– Ju fler som skriver ett remissvar, desto bättre. Ett remissvar behöver inte vara långt, det viktigaste är själva ställningstagandet kring förslaget, säger Anna Wilson på Svenskt Flyg.

Fram till den 1 mars är det möjligt att lämna en remiss. På www.svensktflyg.se finns både exempel på hur ett remissvar ser ut och instruktioner hur det går till att lämna en remiss.



Kommentera artikeln
Det finns 18 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

@Frekvent Resenär
Skrivet av Boeing, 2017-03-01 09:30:04
Därför att alla flygplatser i Tyskland, inte ligger nära Holland.
Slutsats: Du resonerar som "fan läser bibeln".
Anmäl inlägget
Tyskarna undviker ej flygskatten
Skrivet av Frekvent Resenär, 2017-02-28 21:32:31
Men alla Tyskar reser inte till Holland för att slippa den tyska flygskatten!

Hur kommer det sig?

Slutsats: Alla Svenskar kommer inte att åka till Danmark för att slippa en Svensk flygskatt.
Anmäl inlägget
Flygskatt Holland/Tyskland/Danmark
Skrivet av Anna Wilson, 2017-02-28 17:37:10
Tyskland hade ingen flygskatt när Holländska resenärer valde att åka över gränsen, därför är exemplet Sverige-Danmark relevant. Tysklands flygskatt var fiskal, ev miljöskäl är en efterkonstruktion. England har världens högsta flygskatt och Sverige kommer ha Europas och ev världens näst högsta flygskatt om regeringen får som den vill. Självklart får det konsekvenser.
Anmäl inlägget
Sverige har andra förutsättningar än Holland
Skrivet av Frekvent Resenär, 2017-02-26 19:56:39
De skånska flygplatserna kan vara särskilt utsatta på grund av närheten till Kastrup, skriver Stockholm Business Region. När Nederländerna införde en liknande flygskatt tappade flygplatsen Schipol så mycket resenärer till konkurrenterna i Tyskland och Belgien att flygskatten avskaffades igen.
Anmäl inlägget
Sverige har andra förutsättningar än Holland
Skrivet av Frekvent Resenär, 2017-02-26 19:51:15
Boeing, hur tänker du? Flyttade resenärerna till Tyskland för att slippa flygskatten i Holland? Men resenärerna accepterade flygskatten i Tyskland? Tyskland har länge haft en flygskatt på 7,5 Euro för inrikesflyg och nära utland.

Sverige och Holland skiljer sig i mycket stor grad. Skåne kan förlora en del flygresenärer till Kastrup. Men åka till Kastrup är inte gratis. Åker du tåg är det 111:- enkel väg. Bil betydligt dyrare.
Anmäl inlägget
Flygstraffskatt
Skrivet av Boeing, 2017-02-26 13:55:04
De skånska flygplatserna kan vara särskilt utsatta på grund av närheten till Kastrup, skriver Stockholm Business Region. När Nederländerna införde en liknande flygskatt tappade flygplatsen Schipol så mycket resenärer till konkurrenterna i Tyskland och Belgien att flygskatten avskaffades igen. Källa DI
Anmäl inlägget
MH, Vad är det du vill avstå?
Skrivet av Frekvent Resenär, 2017-02-26 13:41:38
MH, Vad är det du vill avstå?
De två föregående mandatperioderna var Borgerligt styrda. Under innevarande mandatperiod har inte så mycket hänt i skattehänseende.

När jag växte upp var det väldigt få som hade råd med bil. Idag är nog snittet två bilar per familj. I min familj har vi tre bilar på två personer.
Anmäl inlägget
Flygskattens förutsättningar
Skrivet av Rolf, 2017-02-26 13:14:47
Om flygskatten vore perfekt så skulle vi inte ha Nederländernas exempel att tillgå. Vi behöver göra gemensam sak med Norge, Danmark och Finland, och ha politisk uthållighet i många år för att få en flygskatt att fungera. Och problemen slutar inte där. Om Putin anlägger en ny internationell storhubb i Baltikum *utan* flygskatt så kommer det plötsligt att dyka upp väldigt många billiga båtrutter till Königsberg.
Anmäl inlägget
DU
Skrivet av Trött, 2017-02-26 12:25:38
Frekvent Resenär. Du likställer skatt med väder?
I så fall har vi jäkligt dåligt väder i Sverige.
Anmäl inlägget
@Frekvent Resenär
Skrivet av Boeing, 2017-02-26 12:22:15
Du tror att det är endast Sverige med den här samhällsservicen. Tyskland har fri läkarvård, i stort sett fria läkemedel, lägre pensionsålder med högre pension än Sverige osv. Sist men inte minst. LÄGRE skatt. Varifrån kommer vår pension. Högre pensionsavgifter - lägre pension. Mycket är bra i Sverige, men det finns andra länder med liknande service till betydligt lägre skatt.
Det där snacket om att man ska flytta, så fort man är kritisk mot Sverige är bara sossesnack.
Anmäl inlägget
Urspårat
Skrivet av MH, 2017-02-26 08:42:48
Jag tror alla är beredda att betala skatt för att samtliga medborgare ska ha möjlighet till en god utbildning,en god sjukvård, och ett fungerande rättsväsende men som det ser ut idag så har statens beteende gentemot sina undersåtar spårat ur. Jag betalar gärna skatt och även en hög sådan om det går till det vi alla behöver. Idag är det inte så.
Skattetrycket i Sverige är horribelt
Anmäl inlägget
Du får mycket tillbaka under din livstid
Skrivet av Frekvent Resenär, 2017-02-25 17:28:58
Du som tycker andra länder är bättre är fri att flytta dit!
Visst kan man klaga på skatter vädret mm. Men om du gör en sammanställning av all service du erhåller under en livstid finns det inte mycket att klaga på.
Det du betalar för ett läkarbesök är bra en mycket liten del av den verkliga kostnaden. Det har betalats barnbidrag, sjukvård, skolgång, pension, bostadstillägg mm för dig. Det är inte små kostnader.
Lever du ett långt liv kan du ha gått plus!
Anmäl inlägget
Ett redan perverst skattetryck
Skrivet av MH, 2017-02-25 13:57:38
Medborgare och företag i Sverige bågnar under ett nästan perverterat skattetryck.Nu ska det mjölkas lite til
Anmäl inlägget
@ Frekvent Resenär
Skrivet av Boeing, 2017-02-25 12:33:02
När du nu påstår att flygskatt inte är ett problem.
Då undrar jag hur du resonerar. Levnadskostnader och skattetryck, är betydligt lägre i de länder du nämner. Befolkningsunderlaget betydligt större.
Sverige går snart under av alla skatter.
Anmäl inlägget
Hur
Skrivet av sv Niclas, 2017-02-25 12:26:32
tar du dig till CPH?
Anmäl inlägget
Via
Skrivet av Niclas, 2017-02-25 09:32:08
Mindre långlinjer från Arlanda är aldrig bra. Det här hjälper ingenting! Man kommer att flyga via andra länder istället. Finnair jublar redan borta i Helsingfors och min favorit linje arn-hkg flyttar till cph
Anmäl inlägget
Flygskatt inget problem!
Skrivet av Frekvent Resenär, 2017-02-24 19:19:47
Flygskatt inget problem!

Flygskatt finns redan i EU,s största länder Tyskland, Frankrike, Storbritannien samt Österrike.

Att påstå att flygskatten skulle utgöra något större problem för Sveriges företag är mycket överdrivet. De företag som inte klarar detta är nog redan på ruinens brant.

Du får kanske avstå från en eller annan resa till Thailand. Då gynnas företag och butiker i Sverige i stället för de i Thailand.
Anmäl inlägget
Remissa på
Skrivet av Gh, 2017-02-24 17:04:49
Kalas då kommer ett remissvar härifrån
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev