Skriv ut  

Tyskland nästa långlinjedestination för Norwegian?

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 8 maj 2017
Norwegians långlinjeexpansion i Europa fortsätter. Nu kan det vara aktuellt att starta trafik mellan Tyskland och USA under nästa år.

Skandinavien, Storbritannien, Frankrike och Spanien. Det är de länder där Norwegian hittills har etablerat interkontinentala linjer. Nu kan också Tyskland vara på gång. Redan i slutet av förra året började planerna på att etablera långlinjer i Tyskland att komma på tal och nu har de aktualiserats igen. 

Det är den kontinuerliga tillväxten av flygplansflottan som gör det möjligt att börja planera för ytterligare långlinjer. Totalt i år levereras nio B787-9 och sex B737MAX8 samtidigt som så många som 30 av de 100 maskiner som Norwegian beställt av Airbus kan komma att konverteras till A321LR med kapacitet att flyga från Västra Europa till östkusten i USA. Det finns ännu inga konkreta planer för vilka tyska städer som kan komma ifråga, men Hamburg och Düsseldorf är två tänkbara alternativ. Hamburg är en av de större städerna utan något utbyggt långlinjenät och i dagsläget är United enda flygbolag med rutt till USA. Skulle Düsseldorf bli aktuellt blir Norwegian en tydlig konkurrent till dels Air Berlin som flyger därifrån till USA och Eurowings som flyger från Köln, bara cirka 60 kilometer söderut. Just Eurowings är Lufthansas skapelse som bland annat har till uppgift att konkurrera med lågkostnadsbolagen i Europa. 

- Vi arbetar på att börja flyga mellan Düsseldorf och USA under 2018 och studerar just nu ett dussintal destinationer, sa Thomas Ramdahl på Norwegian i en intervju med den tyska tidningen WirtschaftsWoche. 

I dagsläget finns närmare tio olika flygbolag som flyger mellan Tyskland och USA. Det är bland andra Lufthansa, Amerikan Airlines och Delta men också Condor och WOW Air. 



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Hm
Skrivet av Pilot, 2017-05-10 14:17:56
Ja vad tror du?
Anmäl inlägget
Oraklet Leif
Skrivet av Inge F Vidare, 2017-05-09 23:04:27
Jasså hur vet du det?
Anmäl inlägget
Pilot med TR
Skrivet av Pilot, 2017-05-09 12:22:41
Det finns inga piloter med TR på 787 på marknaden. Dock en del med 777. NLH får fortsatt in många ansökningar och nu när Alitalia går i kk så damp det mer ett hundratal nya ansökningar.
På SH ser det magert ut. Många nya oerfarna styrmän, vilket gjort det jobbigt för LTC. Tydligen varierad kvalité på dessa, men mest attityd. Det blir ett hårt fall när andra inser att de inte är guds gåva till flygvärlden.
Anmäl inlägget
God idé
Skrivet av Leif, 2017-05-09 10:32:28
Sv Inget Videre. God idé å starte å starte langlinjer fra Tyskland. Det finnes åpenbart nok piloter som vil fly moderne Dreamlinere i stedet for 20 år gamle Airbus.
Anmäl inlägget
Schema
Skrivet av Pilot, 2017-05-08 15:51:38
Erbjud 5-4,5-4 schema med nuvarande lön så är det en no brainer.
Anmäl inlägget
Piloter
Skrivet av Inge F. Vidare, 2017-05-08 08:14:56
Det räcker inte med att man har flygplan. Man behöver piloter också. Det verkar vara ett stort problem för Norwegian att attrahera piloter med TR på relevanta flygplan
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev