Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Norwegian startar ny långlinjebas

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 1 juni 2017
Tre nya långlinjer till USA. Med nya B787 på väg in i flottan fortsätter Norwegian att bygga ut långlinjenätet mellan Europa och USA.

Italien är, något otippat, Norwegians senaste långlinjebas. I går meddelade flygbolaget att det med start i höst startas i första hand tre nya rutter, från Rom till New York, Los Angeles och San Francisco. I New York blir det Newark och i San Francisco som vanligt flygplatsen i Oakland.

– Lanseringen av direktlinjer mellan Italien och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Rom är en av världens mest populära turistattraktioner och är ett eftertraktat resmål för många amerikaner. Det här är samtidigt en fin möjlighet för italienska folket att flyga till USA i våra splitternya flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos. 

Det är den stadigt växande flottan av Boeing 787 som möjliggör expansionen till en helt ny marknad. Varför valet föll på just Italien är inte kommunicerat men har uppenbarligen planerats under en längre tid. Italien är en av de största turistmarknaderna i Europa och Rom har i dagsläget få direktlinjer till USA. I princip är det bara det allt mer vacklande Alitalia och de tre stora amerikanska flygbolagen United, American och Delta som flyger mellan de två länderna. På de långa linjerna till den amerikanska västkusten gör American och Delta dessutom teknisk mellanlandning i Chicago respektive Atlanta. Det gör att en Dreamliner i direkttrafik mellan Rom och Oakland eller Los Angeles placerar Norwegian i en klass för sig på den italienska marknaden. Alitalia flyger på Los Angeles sommartid och har nyligen, i skuggan av konkurrensen från Norwegian, lanserat planer på att omvandla den till åretrunt-trafik.

I och med trafikstarten i november i år börjar Norwegian även att bygga upp en långlinjebas på Leonardo Da Vinci-Fiumicino-flygplatsen i Rom. Ännu är inte detaljerna i de planerna klara och det är oklart om någon B787 ska placeras där eller om det ska flygas turnaround från USA. I dagsläget har Norwegian långlinjebaser i New York och Fort Lauderdale och flyger till 11 destinationer i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle och Denver.

Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygtorgets nyhetsbrev