Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Trippel A i nya linjer till Arlanda

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 6 oktober 2017
Det är stort A i linjetillväxten på Arlanda. Tre nya linjer har startat och annonserats de senaste dagarna. Och alla är det destinationer som börjar på A.

Det är den internationella trafiken som ökar starkt på Arlanda. Det visar rapport efter rapport och nu senast i augusti var det plus tio procent jämfört med samma månad förra året. Med drygt två miljoner utrikespassagerare under månaden är det den som driver på verksamheten på flygplatsen. 

Allt pekar också på att den kommer att öka än mer. Bara de senaste dagarna har Arlanda fått tre nya utrikeslinjer, till Aten, Agadir och Aarhus.

– Det är glädjande att se det växande utbudet av nya direktlinjer mellan Stockholm och Europa. Vi ser en stor och ökande efterfrågan, inte minst när det gäller trafik till Grekland. Sedan år 2010 har vi även sett en markant ökning av antalet inresande turister från Aten, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Det är det grekiska flygbolaget Air Mediterranean Airlines, helt nytt på marknaden med ett godkänt AOC sedan i januari i år, som startat trafiken den 2 november i år. Stockholm är en av sju destinationer som flygbolaget lanserat nyligen och trafiken ska flygas fyra dagar i veckan med en Boeing 737-400. 

Air Mediterranean Airlines räknas inte in i kategorin lågkostnadsbolag vilket däremot Air Arabia Maroc gör. Det blir det femte lågkostnadsbolaget som startar trafik på Arlanda inom ett år efter bland andra Easyjet och numera konkursade Monarch Airlines. Den nya linjen till Agadir i södra Marocko invigdes med sedavanlig bandklippning i dagarna och flygbolaget sätter in en Airbus A320 på linjen två dagar i veckan. 

Slutligen är det Aalborg som knyts till Arlanda med en ny direktlinje. Det är SAS andra linje till en dansk destination som inte tar vägen via Köpenhamn. Sedan tidigare finns direkttrafik till Billund som flygs av Cityjet och mycket talar för att det blir någon av underleverantörerna som får ansvar också för linjen till Aarhus. 

Linjen mellan Aarhus och Arlanda är en av fem nya på den danska flygplatsen sedan SAS gjort en storsatsning på att bygga upp det internationella linjenätet från den regionala danska flygplatsen. 

Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Easyjet är väll inte nya?
Skrivet av ABC, 2017-10-10 13:25:00
Easyjet är väll inte nya på Arlanda? Tror jag flög med dom till Geneve för mer än 10 år sedan och linjen finns fortfarande kvar vad jag vet...
Anmäl inlägget
Städerna är rättstavade
Skrivet av Kruset, 2017-10-07 17:46:15
Hej, "Aalborg"! Såväl Aarhus som Aalborg har under de senaste åren officiellt ändrat tillbaka till den stavning som städerna hade innan den stora danska stavningsreformen 1947 då bokstaven Å infördes. Nu hamnar de inte längre sist i alla alfabetiska uppräkningar. Bokstaven Å är nämligen det danska alfabetets allra sista bokstav.
Anmäl inlägget
Aarhus
Skrivet av Aarhus, 2017-10-07 11:24:47
Ja förvirringen är enorm, är väldigt intresserad av en linje med sas mellan AAR-ARN och vilka är isåfall de 2 dagliga avgångarna (tider)?
Anmäl inlägget
Aarhus
Skrivet av Aalborg, 2017-10-07 07:16:14
Det blir ofta fort och fel. Två helt olika ställen som börjar på Å och inte A...
Anmäl inlägget
Det ena går dessutom att dricka
Skrivet av Kruset, 2017-10-06 08:26:06
Aarhus eller Aalborg? Hur ska det vara? Båda orterna nämns huller om buller i texten för samma linje.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
BAM
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev