Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Växjö får ny linje till stor hub

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 6 december 2017
Det förra försöket tog slut redan efter tre månader men i vår återvänder Amsterdam som destination från Växjö Airport. Det är flygplatsens andra stora linje på kort tid.

KLM
KLM Embraer

Smålands Airport har länge arbetat på att få till en linje till någon av de stora hubbarna i Europa. Historiskt har det bland annat funnits trafik till Köpenhamn och för två år sedan gjordes ett försök med drömdestinationen Amsterdam.

Den höll dock bara i tre månader innan linjen, som flögs av dåvarande Estonian Air, lades ner.

– Det är fruktansvärt tråkigt men vi gör den ekonomiska bedömningen att vi inte får den beläggning som behövs i närtid, sa Ulf Axelsson, vd för Småland Airport till Flygtorget då. 

Det fanns dock tydliga indikationer på att intresset och passagerartillväxten var på väg upp och det fanns planer på att öka antalet frekvenser per vecka. Sedan dess har Wizz etablerat fler linjer till flygplatsen och nyligen presenterades en linje till Berlin i samarbete med BRA. Det gör att tillväxten stigit kraftigt och under oktober var passagerartillväxten rekordartade 45 procent. Prognosen för i år är cirka 235 000 passagerare.

Det är bland annat den positiva utvecklingen som gjort att Amsterdam nu återkommer som destination. Denna gång är det KLM som ska flyga trafiken med en Embraer E175 med 88 stolar ombord. Trafikstart den 14 maj nästa år. Det blir KLM’s andra linje till en regional flygplats i Sverige. Sedan tidigare flyger man upp till tre gånger dagligen till Linköping Airport.

Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Världsklass!
Skrivet av Stefan KD, 2017-12-07 14:01:06
Trevligt trevligt!
Äntligen kan man åka med ett flygbolag från VXÖ som passar min stil och plånbok.
Anmäl inlägget
Heja KLM
Skrivet av Orvar, 2017-12-07 09:48:12
Kul att dom verkar ha en långsiktig strategi med Skandinavien. Kolla bara deras omfattande nät i Norge till A'dam. Hoppas det går bra nu för dom med Växjö, vore kanske optimalare med en morgon flight ner till A'dam å en sen "hempendlare" på kvällen (?).
Anmäl inlägget
Byte intrikes till utrikes Arlanda enkelt
Skrivet av Linkan, 2017-12-06 17:29:41
Nytt från oktober 2017 är att du som inrikesresenär, ankommande till Terminal 4 kan ta transferbuss vidare till Terminal 2 och Terminal 5 för att fortsätta din resa utrikes utan att behöva passera säkerhetskontrollen igen.
Anmäl inlägget
@ABC
Skrivet av Jens, 2017-12-06 13:00:49
Utmärkt med förbindelser. Lokaltrafiken trafikerar Småland Airport upp till var 15:e minut =) Tar 20-25 min in till stationen.
Anmäl inlägget
Bra
Skrivet av Jens, 2017-12-06 12:58:21
Härligt! Det är precis vad som behövs, fler linjer från regionala svenska flygplatser till Amsterdam, Frankfurt, München, Helsingfors m.fl. Kastrup som transit är dött och ingen vettig människa byter mellan in- och utrikes på Arlanda med tanke på utformningen samt att man oftast flyger åt fel håll.
Anmäl inlägget
Går nog bättre denna gång!
Skrivet av ABC, 2017-12-06 12:28:10
En daglig avgång mitt på dagen gör att endast en liten del av KLMs nätverk blir tillgängligt för snabba anslutningar. Men man kan snabbt nå såväl London, Paris och Barcelona för som billigast 1200 kr samt New York för under 3500 kr. Blir nog mer framgångsrikt denna gång! Hur är det med flygbussar till Växjö?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev