Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Flygbolaget Small Planet Airlines startar bas i Sverige

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 20 december 2017
Den skandinaviska marknaden har funnits med i planeringen en längre tid. Nu gör flygbolaget allvar av planerna och startar en egen bas på Arlanda. Till sommarsäsongen nästa år ska trafiken vara igång.

Small Planet
Small Planet Airlines

Small Planet Airlines har nyligen sökt A320-piloter i Sverige som, enligt platsannonserna här på Flygtorget, ska baseras på Arlanda. I ett pressmeddelande berättar man vidare att flygbolaget, med huvudkontor i Litauen och verksamhet i ytterligare tre länder, haft Skandinavien och marknaden för fritidsresande som mål en längre tid. Nu är det alltså dags att ta steget.

- Vi är inte längre enbart ett regionalt flygbolag utan har vuxit till att bli ett europeiskt flygbolag som anlitas av stora researrangörer i regionen, säger Valentinas Jankelaitis, vd för Small Planet i ett uttalande.

Av de ännu rätt knapphändiga uppgifterna framgår att det är en maskin som ska baseras på Arlanda inför sommarsäsongen nästa år. Den ska, på uppdrag av svenska researrangörer, flyga två rotationer per dag till Albanien, Kroatien, Grekland och Kanarieöarna. Samtidigt som den nya basen på Arlanda slår upp portarna invigs även en ny bas på Kreta, där ytterligare en A320 placeras. Den ska i huvudsak flyga på regionala flygplatser runt om i Skandinavien. Tillsammans ska de två maskinerna flyga cirka 170 000 passagerare under den sju månader långa sommarsäsongen nästa år. Längre än så sträcker sig inte planerna i nuläget.

– Vi har enbart kontrakt klara för den kommande sommarsäsongen. Vi undersöker ständigt nya marknader för att se vad de kan ge. Om allt går som vi planerar hoppas vi kunna fortsätta samarbetet.

Small Planet Airlines har idag tio år på nacken och fokuserar på chartertrafik och wetlease-uppdrag för olika flygbolag. Bland annat flyger flygbolaget en stor produktion i Indien och Asien och har också ett eget AOC i Thailand.

Under kommande sommarsäsong har flygbolaget en flotta på 22 maskiner igång som trafikerar nio olika baser. 

Flygtorget har sökt Small Planet Airlines.

Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Europas mest oseriösa flygbolag/PAY TO FLY
Skrivet av Resenären, 2017-12-23 09:03:44
Man kan inte tro att det är sant.. Ett flygbolag som kräver sina piloter på pengar istället för att betala dem för utfört arbete.. Pay to fly! De lägger hela säkerheten hos enbart kaptenen då styrmän efter en undermålig testprocess kommer dit för att sponsra bolaget med pengar per timme samtidigt som de får logga flygtid. Seriöst? Vart är vi på väg? Man kan säga mycket skit om Ryan, Norwegian och SAS irländska AOC, men det här är på en helt annan nivå!
Anmäl inlägget
Hm
Skrivet av Gh, 2017-12-20 20:39:59
Hm låt mig vara skeptisk
Anmäl inlägget
För vem?
Skrivet av Tim, 2017-12-20 19:11:35
Vilken researrangör ska de flyga åt?
Anmäl inlägget
Small Plent
Skrivet av thomas, 2017-12-20 08:58:02
Tyvärr är de inte så bra på att svara, gäller allt flygförfrågningar etc
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev