Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Arlanda: tre nya linjer till medelhavsområdet

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 21 december 2017
Det är fritidsresandet som växer starkast just nu. Det visar bland annat antalet nya linjer till Arlanda kommande sommarsäsong. De senaste dagarna har tre nya destinationer kommit upp på linjekartan.

Arlanda
Arlanda Airport

Det är nya flygbolag och gamla bekanta som inom loppet av ett par dagar anmält att de ska flyga på Stockholm under kommande sommarsäsong. En gammal bekant som återkommer är Alitalia som historiskt sett varit ett troget flygbolag på Arlanda. De senaste åren har det dock varit mer sporadiskt och främst med charterflygningar. Men nu återöppnar flygbolaget sträckan Milano – Stockholm med en avgång i veckan med en A320 under sommartidtabellen.
         
Det innebär samtidigt att man ger sig in på en redan hårt konkurrensutsatt linje. SAS, som bitvis varit ensamma på sträckan, möter idag lågkostnadskonkurrens från både Norwegian och Easyjet. Lägg till Alitalia och det blir fyra flygbolag som ska ha del av en marknad som trots allt har en del affärsresenärer vid sidan av fritidsresenärerna. Enligt Swedavia är Milano också en destination varifrån det reser en stor del inkommande passagerare till Sverige.

– Fritidsresandet är det som växer mest just nu och faktum är att inkommande lesiure är det som växer allra mest, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia till Flygtorget.
         
Alitalia har valt Stockholm istället för Köpenhamn när de återvänder med rutten till Milano. Den nya trafiken mellan Monastir i Tunisien och Stockholm slingas dock tillsammans med Kastrup. Det är Nouvelair Tunisie som gör ett försök med en typisk semesterdestination som Tunisair flög för ett par år sedan. En dag i veckan ska en A320 flyga slingan Monastir – Köpenhamn – Stockholm – Monastir. 

Även Konya i Turkiet är en destination som tidigare funnits på Arlandas linjekarta, då med Turkish Airlines som operatör. Nu är det SunExpress som gör en satsning vid sidan av de två linjer som man redan har från Arlanda, till Antalaya och Izmir. På Konya blir flygbolaget ensamma och har lagt upp ett flygprogram med en avgång i veckan med en Boeing B737-800.

– Under det senaste året har 33 nya utrikeslinjer etablerats på Arlanda. Den nya sommarlinjen med SunExpress möter den ökande efterfrågan på direkttrafik mellan Stockholm och Turkiet, särskilt för resenärer som smidigt och enkelt vill besöka släkt och vänner i båda länderna.


Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
Fyrstadsflyget
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev