Skriv ut   Tipsa en vän  

Rockad bland cheferna på Arlanda och Bromma

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 27 december 2017
Tre flygplatschefer byter arbetsplats när Swedavia gör en rockad i ledningen för flygplatserna i Stockholm. Samtidigt slår Arlanda än en gång passagerarrekord.

I år kommer fler än 40 miljoner resenärer att ha rest till eller från Swedavias tio flygplatser. Särklass störst i landet är Arlanda som veckan innan jul passerade 26 miljoner passagerare. I ett längre perspektiv har trafiken vid flygplatsen ökat under 90 månader i rad. Sedan 2010 har passagerarutvecklingen ökat med 62,5 procent, från 17 till 26 miljoner resenärer. Även utvecklingen av nya flyglinjer har varit positiv under året. Under 2017 har 33 nya utrikeslinjer etablerats på Arlanda, varav 28 nya flyglinjer inom Europa och fem flyglinjer till destinationer på andra kontinenter.

– Det känns väldigt roligt att få avsluta året med det här resenärsrekordet på Arlanda. Samtidigt som passagerartillväxten sker i en otrolig takt är det också viktigt att vi fortsätter arbetet med våra omfattande utvecklingsprojekt, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.
         
I det arbetet får han nu hjälp av en helt ny tjänst som inrättats inom Swedavia: 
Chef Operational Excellence. På den posten tillträder den 1 mars Kjell-Åke Westin som idag är flygplatsdirektör på Arlanda. Det jobbet innebär bland annat att vara en viktig del i utvecklingen av framtidens flygplatser genom att ”skapa förutsättningar för operativ excellens i hela koncernen”, enligt ett pressmeddelande från Swedavia.

Samtidigt flyttar Peder Grunditz, idag chef på Bromma, över till Arlanda och tar över posten som flygplatsdirektör på landets största flygplats. Ersättare till Peder Grunditz blir i sin tur Mona Glans som är flygplatschef på Ronneby Airport.

– Jag är glad att Peder Grunditz med sin gedigna flygplatskompetens och sitt moderna ledarskap har tackat ja till rollen som flygplatsdirektör för Stockholm Arlanda Airport. Samtidigt får Bromma Stockholm Airport en stark ledare i Mona Glans. Att vi också ytterligare kan accelerera framdriften i arbetet med operativ excellens i koncernen, med Kjell-Åke Westin i den nya rollen som Chef Operational Excellence, är viktigt i utvecklingen av framtidens flygplatser, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Grattis Bromma!
Skrivet av M, 2017-12-29 07:45:19
Grattis till Bromma som får Mona Glans! En stark, tydlig och bra ledare! Och trevlig :-)
Anmäl inlägget
Operativ kompetens
Skrivet av Duck Hunt , 2017-12-28 15:35:41
Med Peder Grunditz vid rodret kommer Arlanda få operativ kompetens och mer därtill!
Anmäl inlägget
hahaha
Skrivet av Anders, 2017-12-27 17:09:21
Lycka till med er Operational Excellence. Hur hanteringen av passagerare är på Arlanda i dagsläget så behövs det nog en rejäl uppryckning om man ska vara den "ledande" flygplatsen i norden. Bemanningen i security är alltid på gränsen, blir nån sjuk så skiter sej allt och köerna växer. Lär av Heathrow, massor med personal..
Anmäl inlägget
Katastrof
Skrivet av Arne Anka, 2017-12-27 13:32:26
När ska politiker lära sig förstå att tillsätta operativ kompetens i ledning för flyget som en bärande del av svensk infrastruktur?
Vill minnas att det var på Flygtorget jag läste att regeringens "Arlandaråd" helt saknade just operativ kompetens.
Skrämmande!
Westin slipper undan det kommande mediadrevet kring pajaseriet vi kommer se för Arlanda under 2018, på vägen att bli ledande flygplats i Skandinavien. Vakna!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev