Skriv ut  

Ännu en ny linje med Ryanair från Göteborg

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 15 oktober 2018
Ryanair fortsätter expansionen i Göteborg och har nu presenterat ytterligare en ny destination med trafikstart i början av april nästa år.

Ryanair
Ryanair
 
Det var i början av 2015 som Ryanair flyttade över frän den mindre regionala flygplatsen Göteborg City till stora Landvetter. Det var i sig ingen frivillig flytt utan berodde på hållbarheten i bansystemet och att Göteborg City bland annat fick restriktioner för taxning med tung trafik. Ingen var heller intresserad av att investera de pengar som hade kunnat återställa flygplatsen till tung trafik.

Göteborg Landvetter sällade sig därmed till den rad av större flygplatser dit Ryanair så smått flyttade över trafiken. Det var dock en inte helt konfliktfri förändring av trafiken på Göteborg.  Efter en tid grälades det en del om landningsavgifter och flygbolaget hotade med att halvera antalet linjer till Landvetter.

Nu verkar alla sådana meningsskiljaktigheter vara glömt. I dagarna presenterade Ryanair ytterligare en ny destination från Göteborg, den fjärde på bara en dryg vecka: Dublin två dagar i veckan med start i april, nästa år.  Det följer på Prag, Manchester och Barcelona som också får trafikstart när sommarsäsongen går igång nästa år.

– Vi är glada att Ryanair ser potentialen i Västsveriges och väljer att starta ännu en direktlinje hit. Detta gynnar framförallt våra affärsresenärer där antalet har tredubblats på sex år och nu står för 40 procent av den trafik som idag måste mellanlanda på väg mellan Göteborg och Dublin, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Den nya linjen till Irland gör att Ryanair kommer upp i 17 linjer på Göteborg och blir ett av de största flygbolagen på flygplatsen. Fortsatt är dock Skavsta Ryanairs i särklass största svenska flygplats med i i dagsläget 38 linjer, antingen säsong eller helår. Landvetter fortsätter dock att förstärka profilen som en flygplats med både lågkostnadsbolag och traditionella linjeflygbolag. I dagsläget flyger Ryanair, Wizz Air, Norwegian och Easyjet på Göteborg.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Inrikes
Skrivet av Hepp, 2018-10-15 20:24:47
Kan vi få se Ryan på inrikes i Sverige tänkte då på Göteborg-Luleå och Umeå ?
Anmäl inlägget
Hop!
Skrivet av Ghj, 2018-10-15 11:27:22
Har ingen uppfattning om Hop! är ett lågkostnadsbolag eller ej. Men det jag vet är att de inte har några låga priser. De saknar konkurrens på linjen mellan GOT-CDG och är inte ens billiga om man bokar långt innan, i jämförelse med andra bolag till likvärdiga europeiska destinationer. Om man flyger t.ex. Lufthansa till Tyskland eller BA till London så kan man få hyffsade priser om man t.ex. jämför Norwegian till London.
Anmäl inlägget
Tur att Ryanair inte förstår potentialen i ARN...
Skrivet av ABC, 2018-10-15 10:26:54
Flyger inte Vueling, HOP! och Eurowings till Landvetter? Mycket mer "lågpris" än Vueling kan det knappast bli..(i ordets alla bemärkelser.)
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev