Skriv ut  

Air India lägger ner trafiken till Stockholm

Flygnyheter, Redaktionen, den 13 augusti 2020
Arlanda tappar en långlinje. Air India har beslutat att stoppa trafiken mellan Delhi och Stockholm med omedelbar verkan. Ytterligare fyra flygplatser i Europa tappar också det indiska flygbolaget.

Air India
Air India
 
Så sent som i början av året fanns planer på att öka trafiken mellan Skandinavien och Indien med ytterligare en destination. Frågan då var om det var till Köpenhamn eller Stockholm som Air India skulle lägga ytterligare en linje, av allt att döma från Mumbai.

- I dagsläget har vi en marknad på 20 000 tur och returpassagerare årligen från Sverige till Mumbai och som idag reser vi någon hubb i Europa. En direktlinje skulle växa den marknaden betydligt, sa Elisabeth Axtelius, direktör för Swedavia Aviation Business på Swedavia då till Flygtorget.

Men bara ett par månader senare ser förutsättningarna för den trafik som invigdes i augusti 2017, helt annorlunda ut: Linjen läggs ner med omedelbar verkan.  

Enligt indiska media är det coronapandemin som nu sätter stopp för flygningarna som, enligt uppgift, växt enligt plan och förankrat sig väl på marknaden i Sverige. Men raset i den internationella flygtrafiken gör att ledningen för Air India inte längre ser några kommersiella möjligheter att hålla igång linjen som i princip hållits igång under våren och sommaren. 

Det är inte bara Stockholm som nu tappar direktflygningarna till Indien. Sammantaget fem destinationer i Europa försvinner från flygbolagets linjenät: Stockholm, Madrid, Milano, Wien och Köpenhamn. Det innebär att den stora satsning på Skandinavien som Air India inledde 2017 nu försvinner helt. Kastrup och Stockholm fick trafik med bara en dags mellanrum i augusti 2017 och sedan dess har båda flygplatserna haft ungefär varannandagstrafik med en Boeing 787-8.



Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Alla lägger ner
Skrivet av Göran, 2020-08-15 16:00:17
Även före pandemin drog sig ju det ena intercont bolaget efter det andra bort från ARN. Att snart alla är borta borde glädja våra grannländer och MP.
Anmäl inlägget
SAS österut
Skrivet av Göran, 2020-08-14 10:56:57
Har SAS någonsin hållit fast vid det man öppnat österut från ARN? Fast, det har nästan ingen annan heller, typ Thai, Cathy, Singapore mfl
Anmäl inlägget
sorgligt
Skrivet av Gullan Purser&ServiceExpert, 2020-08-13 15:06:23
Men så sorgsamma nyheter, det har varit en bra matarlinje för alla som valt att flyga vidare med SAS, Jag kommer att sakna alla trevliga kunder från Indien. Men kanske SAS blir nyfikna på att öppna Dehli igen.... man vet aldrig!
Anmäl inlägget
Uselt är uselt även om det är direkt...
Skrivet av ABC, 2020-08-13 11:57:56
Att ha kunnat flyga Arlanda-Delhi nonstop på oftast under fem timmar måste ha varit fantastiskt! Men få av oss vill åka med bolag som inte riktigt når upp till en acceptabel standard och många resenärer tror jag valt andra alternativ, speciellt i business. Kanske SAS prövar med 321LR?
Anmäl inlägget
Lögn....
Skrivet av Niklas, 2020-08-13 08:47:40
Man kan väl ändå inte påstå att dem ”i princip hållit igång trafiken” under vår och sommar. Då man normalt haft 3 flygningar i veckan och sedan Corona bröt ut haft totalt 4-5 flygningar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev