Skriv ut  

Tvärstopp för Sunclass – Inga flygningar från Sverige

Flygnyheter, Redaktionen, den 21 augusti 2020
Återigen står merparten av Sunclass maskiner på marken i Köpenhamn. I nuläget är inga flygningar inplanerade från Sverige.

Det var en lycka som inte varade särskilt länge. Sunclass Airlines hade knappt dragit igång flygningarna till Medelhavet i slutet av juli förrän det blev stopp igen. Först Mallorca och när Grekland sedan krävde coronatester av svenska resenärer så blev det stopp för flygningarna också dit. Det innebär att i nuläget har Sunclass Airlines inte en enda flygning inplanerad från Sverige.

- Inte med vårt eget bolag, nej. Vi har fortsatt trafik på ett fåtal destinationer, bland annat Kroatien, men det är SAS som flyger den trafiken, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving till Flygtorget.
 
Någon ändring lät det heller inte bli den närmaste tiden. Ving har ställt in merparten av sommarens charterprogram från Sverige. Danmark har dock till del annorlunda restriktioner än Sverige vilket gör att Sunclass fortsatt flyger en del trafik från Köpenhamn till Rhodos och Kreta. För svenskt vidkommande är det inte aktuellt med flygtrafik förrän höst-vinterprogrammet kommer igång en bit in i september. Då kan det bli tal om Kanarieöarna, Cap Verdeöarna, Gambia och Thailand. Å andra sidan kan även de destinationerna komma att påverkas av nya reserestriktioner och krav på coronatestning.

- Vi flyttar ju hela tiden fram och uppdaterar flygprogrammet samtidigt som vi för diskussioner med de olika länderna om vilka restriktioner som gäller. 

Coronapandemin är en stor smäll för den nordiska charterbranschen. Normalt flyger cirka miljonen resenärer under en sommarsäsong vilket i år förbytts till cirka 10 000.

Merparten av Sunclass Airlines flotta står nu parkerad på basen i Köpenhamn. 



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ojojoj....
Skrivet av The Union, 2020-08-24 07:03:18
Nja, Kineserna lär inte ta någon nota.
Istället gjorde Unionen facket så att dom anställda i Sverige fick ta notan.
Detta genom att envist vägra att gå med på företagets förslag om nya lönetariffer så företaget blev tillslut tvungna att säga upp alla Sverigeanställda istället.
Samtidigt såg man till att företaget blev av med det svenska permiteringsstödet.
Så nu när charterflyget kommer igång igen efter Covid-19 så blir det ett bemanningsföretag som kommer att sköta kabinservicen

Anmäl inlägget
Ajajaj....
Skrivet av Anders, 2020-08-21 13:20:07
Inte bra. Låt kineserna ta notan.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev