Skriv ut  

Rickard Gustafson ny ordförande i IATA

Flygnyheter, Redaktionen, den 26 november 2020
Det blir ledarskifte i IATA när Alexandre de Juniac slutar. SAS vd tar över ordförandeklubban medan Willie Walsh, tidigare vd för British Airways är ny generaldirektör.

Det blir sammanlagt fem år i frontlinjen för IATA när Alexandre de Juniac, tidigare vd för Air France/KLM, stiger av en bit in på nästa år. Det sista året som ledare för världens flygbolag präglad av att hela branschen genomgår den värsta krisen hittills.  

Han efterträds då av Willie Walsh, tidigare stark vd för British Airways och IAG som nu axlar ansvaret att rädda det som räddas kan under och efter coronapandemin. 

Om drygt ett år sker också ett byte på ordförandeposten i den organisation som samlar 290 flygbolag världen över. Då tillträder Rickard Gustafson som ordförande i IATA. Det är ett förordnande på ett år och gäller alltså perioden 2022 – 2023. Han tar då över efter Robin Hayes, vd för JetBlue Airways, som som i sin tur ersätter IATAS:s nu avgående ordförande Carsten Spohr, vd och styrelseordförande i Lufthansa Group.

Det är första gången en vd för SAS väljs till ordförande för IATA.

– Det är ett mycket hedrande och viktigt uppdrag i flygets historiskt svåraste tid. Jag ser fram emot att fortsätta driva IATA:s återhämtningsarbete för att genom gemensamma insatser ta flyget igenom covid-19-pandemin. Samtidigt kommer jag att arbeta för att skynda på och accelerera transformationen mot ett hållbart resande. Det är en existentiell fråga att industrin globalt tillsammans arbetar för klimatneutralitet, säger Rickard Gustafson i ett uttalande.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev