Skriv ut  

Norwegian: Över en miljon passagerare även i november

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 december 2021
Liten svacka men passagerarantalet ligger kvar på över miljonen när Norwegian räknar samman november månad.

November är traditionellt en av de svagare månaderna under året för flygbolagen, i väntan på att jul- och nyårsresandet ska ta fart. Det märktes i går när norska Flyr redovisade sina siffror och det märks nu när Norwegian är nästa skandinaviska flygbolag att redovisa trafiken för november. Månadens passagerarantal stannade på 1 005 380 passagerare, vilket ska jämföras med 1 203 205 under oktober månad. En liten minskning med andra ord men även denna månad håller sig flygbolaget över en miljon passagerare. Den som å andra sidan vill göra ytterligare en jämförelse kan kolla november 2020, då flög 124 481 passagerare med Norwegian, en uppgång med 708 procent sedan dess.

När flygbranschen nu på allvar går in i vintersäsongen ska kapaciteten anpassas efter vad som av allt att döma är en passagerarminskning som drivs på av de nya smittlarmen. Kabinfaktorn under november var 76,6 procent medan den i oktober var 82,7 procent. Den minskningen beror bland annat på att kapaciteten var i stort sett lika under de två månaderna: i snitt 49 flygplan i drift under november jämfört med 48 under oktober samtidigt som alltså cirka 200 000 färre passagerare valde Norwegian. Novembers kabinfaktor är dock fortsatt över snittet från det tredje kvartalet då den stannade på 73,1 procent. Flygbolaget kan alltså fortsatt visa på en uppgång under året. Redan nu har Norwegian också börjat förbereda nästa sommarsäsong med att bland annat fatta beslut om att hyra in ytterligare två Boeing 737 MAX 8.

- Resultatet visar att vi lyckats bra med att anpassa kapaciteten efter kundernas reslust. Spanien är en av de marknader där antalet bokningar varit bra. Den senaste månaden har vi gjort det ännu enklare och tryggare för kunderna att boka biljetter genom möjligheten till avgiftsfri ombokning även av lågprisbiljetter, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ner 20%
Skrivet av NISSE, 2021-12-07 10:42:05
ca 20% ner jämfört med oktober när andra ökar. Misstänker att Ryan tar ifrån Norwegian.
Anmäl inlägget
Keso
Skrivet av Ricecub, 2021-12-07 10:18:50
Jag var en av dessa alla resenärer. Nästintill fullsatt flyg från Köpenhamn till Oslo. Trevigt att få flyga igen efter nära två år på marken.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev