Skriv ut  

Norse igång med trafiken från Paris

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 mars 2023
I går gick den första flygningen med Norse Atlantic från Paris CDG till JFK i New York. Därmed är det norska flygbolaget igång med trafik från ytterligare en av Europas storstäder.

Norse
 
Norse Atlantics linjekarta växer nu när sommarsäsongen börjar komma igång. På den europeiska sidan är det Oslo, London, Berlin, Paris och Rom som kopplas samman med sju flygplatser i USA: New York, Boston, Washington, Orlando, Fort Lauderdale, San Francisco och Los Angeles. Föga förvånande är det London som är den största hubben med trafik till samtliga destinationer i USA. Därefter följer Oslo med tre linjer, till New York, Miami och Los Angeles. De övriga europeiska städerna har en linje var, till New York. Sammantaget flyger Norse i sommar 13 rutter mellan i Europa och USA. 

Det senaste tillskottet är Paris där den första dagliga flygningen startade igår,

- Vi är glada över att kunna erbjuda våra franska passagerare flera valmöjligheter när de vill flyga mellan de pulserande metropolerna Paris och New York. Den nya linjen mellan de två städerna ger transatlantiska resor ett lyft som är till fördel för både turismen och affärsresandet, säger Björn Tore Larsen, vd för Norse i en kommentar. 
 
Valet av europeiska flygplatser för trafiken till USA innebär samtidigt att Norse ger sig in på en av det hårdast konkurrensutsatta flygmarknaderna i världen. I dagsläget genomförs cirka 1000 flygningar över Atlanten – varje dag. Det kan jämföras med vissa extremt trafikerade dagar innan pandemin, en av de högsta noteringarna är från augusti 2013 då flögs 2524 flygningar mellan USA och Europa på en enda dag. Idag är trafikintensitet långt från de nivåerna men dryga tusen flighter per dag visar på vilken hårt konkurrensutsatt marknad som transatlantisk flygtrafik är. Vid sidan av samtliga stora linjebolag ökar även antalet lågkostnadsbolag, den nisch där Norse placerat sig.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

ekonomin
Skrivet av thomas, 2023-03-29 09:47:25
Frågan med vilken beläggning flög Norse PAR JFK ?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev