Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Öppning för pendeltåg till Arlanda

Flygnyheter, den 18 mars 2005
Regeringen fattade under torsdagen (17 mars) beslut om att bevilja trafikeringstillstånd för Upplandspendeln. Det innebär att Upplands Lokaltrafik (UL) och Storstockholms Lokaltrafik (SL), som tillsammans driver projektet, har tillstånd att starta regionaltågtrafik på sträckan Uppsala - Upplands Väsby. Arbetet med Upplandpendeln kan nu fortsätta med inriktning på trafikstart under hösten 2006.
- Dagens beslut var ett mycket viktigt steg för att kunna starta Upplandpendeln under hösten 2006 och därmed erbjuda resenärer i Uppsala län och norra Stockholm bra resmöjligheter med kollektivtrafik , säger ULs styrelseordförande Agneta Gille (bilden) . Förutom att dagens beslut är viktigt för Upplandspendeln så öppnas nya möjligheter att på sikt införa ett sammanhållet pendeltågsystem för hela sträckan Gävle - Tierp - Uppsala - Knivsta - Arlanda - Uppland Väsby och norra Stockholm.

UL har redan tidigare fått uppdraget av Landstinget i Uppsala län att arbeta för att genomföra projektet Upplandspendeln och flera viktiga frågor behöver lösas inom kort för att tidplanen ska hålla.

- Just nu pågår arbetet med att hitta lösningar för flera stationer, bland annat i Bergsbrunna, säger Klas Wåhlberg, VD på UL. Tillsammans med Banverket och berörda kommuner utreds olika alternativ och vi hoppas att ha en lösning inom kort.
Vi kan också gå vidare med beställningen av de tåg som behövs för att trafiken ska komma igång enligt vår tidplan.

Även Uppsala kommun har uttryckt sig mycket positivt om regeringens beslut och den möjlighet som detta ger att erbjuda invånarna bra förbindelser med pendeltåg söder om Uppsala. En ny station i Bergsbrunna ger också nya samordningsmöjligheter med Stadstrafiken i Uppsala.

I projektet Upplandspendeln ingår, förutom UL, SL och Banverket, Luftfartsverket Arlanda och A-Banan projekt AB.

 
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air BP
Fyrstadsflyget
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev