Skriv ut  

City Airline blir Skyways

Flygnyheter, Redaktionen, den 30 november 2011
Från och med den 30 november går City Airline över till att bli Skyways. De båda bolagen kommer att verka under namnet Skyways och tillsammans ska de fortsätta att utveckla verksamheten och stärka positionen som ett av Skandinaviens starkaste flygbolag.

– Namnfrågan känns helt naturlig. Skyways köpte City Airline i somras och sedan dess har vi arbetat hårt för att integrera verksamheterna och nu har vi kommit så långt att det är självklart att vi ska arbeta under samma namn, säger Peter Browall, CCO för Skyways.

Skyways har tack vare sammanslagningen nu två starka nav i Sverige, i Stockholm och Göteborg. De goda relationer som City Airline har till både affärsresenärer och privatpersoner i Göteborg, gör att Skyways med basen i Stockholm får ett utökat starkt och konkurrenskraftigt utbud som nu kommer att kommuniceras i det gemensamma namnet Skyways.

– När vi köpte City Airline såg vi många fördelar. Framförallt har vi nu fler destinationer och större möjlighet att skapa ett linjenät som både är attraktivt för våra kunder och som gör det möjligt för oss att effektivt använda våra maskiner. Vi har nu två starka nav med Stockholm och Göteborg och tack vare en långsiktig och stark ägare ser jag att vi kommer att fortsätta att expandera och stärka vår roll som ett av de starkaste Skandinaviska flygbolagen. Vi kommer att fortsätta att utveckla de linjer vi har och vi kommer att se över de linjer som vi vet att våra kunder efterfrågar. Under hösten har anpassat vårt gemensamma linjenät så att vi nu kan expandera och erbjuda våra kunder nya attraktiva destinationer, säger Peter Browall.



Bifogade dokument och länkar
SÖK FLYG MED SKYWAYS HÄR!
Kommentera artikeln
Det finns 8 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Kundfokus
Skrivet av Nisse, 2011-12-04 17:54:22
Blir förvånad över otaliga ändringar i tidtabeller och destinationer, gammalmodiga system genom hela processen för oss kunder. Verkar som att Skyways inte vet vad det är för typ av produkt som kunderna önskar.
Anmäl inlägget
Skyways chockhöjer priserna Luleå-Göteborg
Skrivet av Lasse, 2011-12-02 09:19:52
Skyways motsvarighet till Cityairlines "Promo" är "Click". Detta alternativ gäller inte till Luleå fast det står på Skyways hemsida att Click gäller i hela landet utom Ö-vik och Rörås. Det betyder att flygpriserna Luleå-Gbg har stigit med 100% sedan Skyways tog över. Sedan har man ett mycket sämre bokningssysttem jfr med övriga flygbolag.
Anmäl inlägget
Hm
Skrivet av Smålännig, 2011-12-01 13:36:04
Och vad händer med satsningen på Jönköping?
Anmäl inlägget
Skyways
Skrivet av Hasse, 2011-11-30 20:09:53
Problemet är nog inte att de är olönsamma utan snarare att City har haft lite för höga omkostnader.
Dessutom måste Skyways istället utöka med fler linjer från Göteborg så att upptagningsområdet utökas och bli ett matarbolag precis som SAS är från Arlanda och Köpenhamn. City var ju på G med detta men planerna lades ner när dom nya ägarna tog över efter Janus.
Anmäl inlägget
Lönsamhet
Skrivet av Tänk, 2011-11-30 16:08:13
Att Skyways/City Airline lägger ner olönsamma linjer från Göteborg så de kan start ny och mer lönsamma linjer ...
Anmäl inlägget
Starka ägare?
Skrivet av Kurt, 2011-11-30 10:30:06
Skitsnack Skyways har inga starka ägare, man drar ju bara ner från Göteborg. Var inte tanken att man skulle skapa nya linjer.
Anmäl inlägget
annan ton nu.
Skrivet av Sanna, 2011-11-30 09:18:40
Förut hette det att dom skulle bli det starkaste, nu heter det ett av dom starkaste...
Anmäl inlägget
Inte bra
Skrivet av Göteborgare, 2011-11-30 08:52:48
Åh vad texten låter positiv och bra. Dem ska bli ett starkt flygbolag med starkt nav i Göteborg och utveckla trafiken. Dem har ju hittills bara dragit ner på trafiken och sagt upp massa personal i Göteborg!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev