Skriv ut  

Svenskar gillar sina flygplatser

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 4 januari 2012
Flygplatserna är viktiga för Sveriges utveckling. Det visar en undersökning som Swedavia genomfört. Och allra viktigast anses Arlanda vara.
Men svenskarna vill också veta mer om hur flygplatserna sköter sitt miljöarbete.

Svenskarna är positivt inställda till sina flygplatser. Så många som 78 procent har en positiv inställning till flygplatserna och 85 procent anser att flygplatsen är en viktig regional och kulturell mötesplats.
– Ju längre norrut ju högre siffror. Människor kring Kiruna, Luleå och Umeå har en mycket positiv inställning till den regionala flygplatsen, säger Karin Larsson-Tängdén, hållbarhetskoordinator på Swedavia, till Flygtorget.
            Det slås bara av de boende kring Stockholm. Där anser 92 procent att Arlanda är viktig för Sveriges utveckling och 86 procent menar att fördelarna med en regional flygplats överväger nackdelarna.
– Arlanda har jobbat hårt och målmedvetet på att ha goda relationer till grannarna runt flygplatsen, fortsätter Karin Larsson-Tängdén.
            Samtidigt visar undersökningen att det finns en stor efterfrågan på mer information om hur flygplatserna arbetar med miljö- och klimatfrågor.
– Jag är glad över att människor vill veta mer. Allmänheten tror ofta att flyget smutsar ner mycket mer än vad det gör. Det ska vi ta på oss att informera bättre om.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Ritningen finns redan
Skrivet av Lågprisprofilen, 2012-01-05 08:10:44
Bygg om Arlanda och gör det rätt. Det är bara att köpa loss ritningarna till Schipol och krympa lite för att passa Arlandas trafikunderlag.

Man borde tänka på att fler och fler väljer flygplats utifrån hur smidig och snabb den är. Bromma och Skavsta har en rejäl edge här över härket Arlanda.
Anmäl inlägget
Last impression.
Skrivet av Erik Johanssons Mamma, 2012-01-05 03:19:41
Erik skriv på svenska och sluta hylla u-landet england. Tycker du inte Arlanda express ligger i toppen av Europas transporter till city från respektive flygplats eller åker du snålbuss?
Anmäl inlägget
First impression.
Skrivet av Erik Johansson, 2012-01-04 21:44:26
Devang is so right. But it is not only at the airport that the tourist forms his impression of the country he has arrived at. The next impression is the journey from the airport in to town. Take Sidney, for example. The airport is wonderful but the ride in to town goes through the worst parts of the town. That ride really puts you off Sydney.

And the English are so right in their saying. Just a shame that Globetrotter fails to understand English or the English, or both.
Anmäl inlägget
Arlanda är som att komma till ett sämre Indien
Skrivet av Barkbåt, 2012-01-04 20:43:31
Att ankomma B-piren och flyga vidare inrikes är ju riktigt trevligt, NOT, varför har man inte utgången i mitten iaf?
Anmäl inlägget
@Devang
Skrivet av Globetrotter, 2012-01-04 17:08:38
Uttrycket " First impression is the last impression" är bara ett uttryck för hur trångsynta engelsmän är!
Anmäl inlägget
Första intrycket-sista intrycket ?
Skrivet av Devang, 2012-01-04 16:39:43
Flygplatsen är det första intrycket en nyanländ turist stöter på.
Det första intrycket av Sverige. Därför är det så viktigt att flygplatsen fungerar så effektivt som möjligt. Det finns ett engelskt uttryck som går så här: First impression is the last impression.
Folk är på gott och ont väldigt snabba på att bilda sig en uppfattning. Upplever man en flygplats som inte fungerar så drar folk slutsatser om att landet dom ska besöka inte heller fungerar.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev