Skriv ut  

NextJet godkända att bedriva eget underhåll

Flygnyheter, Redaktionen, den 13 januari 2012
Vid årsskiftet fick NextJet godkänt av transportstyrelsen att bedriva Part 145 underhåll i egen regi. Tillståndet gäller att bedriva line maintenance på SAAB 340 . För att få detta tillstånd har Tranportstyrelsen gjort en genomlysning och kontroll av NextJets tekniska organisation.

NextJet

Den personal som i dagsläget jobbar på linjestationerna åt NextJet kommer i fortsättningen arbeta för NextJet på samma sätt som tidigare. Arbetet med övergången av de stationer som bedriver underhåll på företagets SAAB 340 flotta till egen regi kommer att ske löpande och vara klar innan slutet av januari 2012.

- Tillståndet ger oss nu också möjligheten att utveckla underhållet på våra flygplan på ett sett som  tidigare har varit svårt, då vi använt oss av externa underhållsleverantörer.

- Vi kommer under den närmaste tiden utvärdera hur vi bedriver vårt underhåll för att hitta en form som passar Nextjets operation på ett optimalt sätt. Allt för att få en högkvalitativ produkt som är både kostnadseffektiv och säkerhetsorienterad, säjer Max Svensson, Maintenance Manager på NextJet.

Ett Part 145 underhållstillstånd innebär att tillståndsinnehavaren får utföra flygplanunderhåll på de flygplanstyper tillståndet omfattar. De arbeten som utförs av innehavaren rör allt från daglig service och underhåll upp till större och omfattande inspektioner där flygplanet tas ur trafik under en längre period.

- Vi ser detta som ett viktigt steg i vår utvecklingen av NextJet. En stark självständig underhållsorganisation stärker vår position på marknaden, avslutar Magnus Ivarsson , VD för NextJet.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

BMA
Skrivet av Ziggy, 2012-01-15 14:58:16
Undrar om BAM är oroliga nu?
nu när EMS tagit underhållet på alla Bizjets är väl NextJet det enda BAM har kvar......
Anmäl inlägget
Toppstyrning
Skrivet av Vetgirig, 2012-01-15 12:34:55
Jo verkligen....
Anmäl inlägget
Skruv och mutter
Skrivet av WAS, 2012-01-13 16:54:44
Bra Max. Nu är det du som bestämmer.
Anmäl inlägget
Rock on!
Skrivet av Dude, 2012-01-13 12:35:45
Rock on Max!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev