Skriv ut  

SAS utökar på flera inrikeslinjer

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 27 februari 2012
SAS fortsätter att utöka antalet flygningar till bolagets inrikesdestinationer. Nu senast är det Sundsvall som får ytterligare en kvällsavgång till och från Stockholm. Samma procedur har bolaget genomfört på de flesta av inrikesdestinationerna.

SAS
SAS Boeing 737-600

Med start den 28 mars i år ökar SAS antalet avgångar mellan Sundsvall och Stockholm under onsdagar och torsdagar. På onsdagen adderas en ny kvällsflygning kl 20.05 från Arlanda till Sundsvall, med retur samma kväll kl 21:20 från Sundsvall. Torsdagens nya flygning går kl 19:30 från Arlanda, med retur kl 20:45 från Sundsvall.

– Våra kunder i Sundsvall efterfrågar fler avgångar under just den här tiden på dygnet och vi är glada över att kunna möta deras behov, säger Peter Nilsson, inrikeschef SAS.

            Det är enligt samma mönster som SAS utökat frekvenserna på ett antal av bolagets inrikesdestinationer, Göteborg, Malmö, Kiruna, Östersund, Umeå och Luleå. Fler avgångar ger tätare trafik och möjlighet att möta konkurrensen från de andra bolag som opererar på de destinationerna.

            Det är bara på Kiruna som SAS är enda flygbolag sedan Norwegian la ner linjen dit. Annars är det just Norwegian som står för konkurrensen på Malmö, Göteborg, Umeå och Luleå, tillsammans med Malmö Aviation på Göteborg, Malmö och Umeå. Dessutom finns de olika bolagen inom Sverigeflyg, bland annat i Sundsvall där Sundsvallsflyg flyger upp till fyra dagliga avgångar på linjen till Bromma. Det innebär att det finns upp till tio dagliga flygningar till Stockholm, omväxlande till Arlanda och Bromma.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Skyways
Skrivet av L, 2012-02-29 06:52:50
Tack och lov kan man forfarande åka från LDV till SDL, LLA och UME direkt utan att behöva mellanlanda på ARN. Skyways
Anmäl inlägget
Till Macke
Skrivet av Fritz Klyka, 2012-02-27 21:19:58
Vi här i västsverige ställer samma fråga angående GOT.
Anmäl inlägget
KLR
Skrivet av Macke, 2012-02-27 16:36:11
När kommer SAS att satsa mer på KLR?
Anmäl inlägget
Tveksamt sanningsvärde
Skrivet av Rick, 2012-02-27 16:27:31
På Kiruna och Åre Östersund ökar SAS i år absolut, men på övriga inrikesdestinationer är nettot ett oförändrat antal avgågnar, och oförändrat eller tom något minskat antal stolar på vissa sträckor.. summa nås kanske en liten ökning, men det är en fråga om några få procent..
Anmäl inlägget
Nextjet
Skrivet av J, 2012-02-27 14:07:49
Jag tror att det är närmare än du tror. Nextjet har nyligen fått ett stort genombrott och kommer att satsa brett på alla fronter.
Anmäl inlägget
Nextjet
Skrivet av H, 2012-02-27 13:24:11
När tar Nextjet över ARN-KLR från Golden, som nu är en del av SAS konkurenten? Hur går det med resten av samarbetet mellan Nextjet och SAS?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev