Skriv ut  

British Airways ökar i Sverige

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 29 februari 2012
Sverige säkrar ställningen som bästa land i Norden för British Airways. De tre linjerna ökade omsättningen med drygt 36 procent och fyller dagligen bland annat en Boeing 767 mellan Heathrow och Arlanda.

British Airways
British Airways Boeing 767

British Airways flyger idag tre linjer mellan Sverige och London, från Arlanda och Landvetter till Heathrow och från Arlanda till London City Airport. Under förra året ökade omsättningen på flygningarna med 36,7 procent och det gör Sverige till det starkaste landet på BA’s nordiska marknad. Det visar sig också att hälften av passagerarna fortsätter ut på bolagets långlinjer från Heathrow.
– Framför allt till Nordamerika, New York, Miami, Los Angeles, San Diego och San Fransisco är fem i topp, säger Peter Rasmussen, Nordeuropachef för British Airways. Faktum är att vi ruckade på tidtabellen på linjen till San Diego för att ge passagerare från Sverige bättre connections.
                       För att möta efterfrågan har BA permanentat eftermiddagsplanet från London till Stockholm till en Boeing 767 medan övriga flygningar görs med Airbus 320-familj.
                      På den klassiska linjen Göteborg – London är BA en av fyra i det getingbo som i övrigt består av SAS, Norwegian och Ryanair.  Easyjet fanns med ett tag men var det första flygbolaget att dra sig ur.
– Göteborg har gått bättre än vi planerade, fortsätter Peter Rasmussen. Det är en tuff konkurrens men ingen flyger en rutt som inte lönar sig.
                      Trafikutvecklingen på Sverige kommer inte i nuläget att utökas med några nya linjer. Framför allt är det bristen på slots på Heathrow som ställer till det.
– Idag måste vi väga varje ledig slot mot behovet; ska den användas till en långlinje eller till Europatrafik. Men vi är naturligtvis alltid öppna för nya destinationer.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Nonstop till USA
Skrivet av Eurobonus Gold, 2012-03-01 00:16:20
Inget "kul" i sig att BA fortsätter flyga en av de dagliga flygningarna med B767-300. Det som är mer intressant är att 50% är transfer och i huvudsak till Nordamerika. Kan det möjligen vara som så att One World är på god väg att vinna den Nordiska marknaden på BÅDE Asien och Amerika?

Jag tror och hoppas att SAS/Star Alliance bevisar att jag har fullständigt fel och fortsätter satsa på ett CPH som "vårt" nordiska nav!
Anmäl inlägget
Boeing 767
Skrivet av Permanentat, 2012-02-29 09:11:03
Vad kul det är med nyheter som inte är några nyheter i verkligheten. BA har flugit dagligen med Boeing 767-300ER sedan ett decennium tillbaka minst... Så permanenten har väl med något annat att göra...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev